מאגר נתוני האשראי הוצמד לחוק ההסדרים, אבל עם כוכבית
הלילה נקבע כי שרת המשפטים איילת שקד תצטרך לקדם את הקמת המאגר במקביל ללוח הזמנים של חוק ההסדרים; ואולם אם משרדה לא יצליח לעשות זאת - עליו לקדם את החוק "בהקדם האפשרי לאחר מכן"
לאחר שאתמול הוצא מאגר נתוני האשראי מחוק ההסדרים - הלילה הוחלט כי הוא צמוד אליו. זאת בעקבות לחץ שהפעילו משרד האוצר והשר משה כחלון
- טיוטת חוק ההסדרים המלא נחשפת: יורשי דירות ישלמו מס שבח
- וינשטיין החליט: חוק נתוני האשראי לא יכנס לחוק ההסדרים
- כחלון לוחץ על וינשטיין: החזר את נתוני האשראי לחוק ההסדרים
בטיוטת חוק ההסדרים שהופצה אתמול בלילה לשרים, נקבע כי שרת המשפטים איילת שקד תצטרך לקדם את החוק כבר בחוק ההסדרים; ואולם אם משרדה לא יצליח לעשות זאת - עליו לקדם את החוק "בהקדם האפשרי לאחר מכן, וזאת במטרה לשלב את הצעת החוק בהמשך הליכי חקיקת התוכנית הכלכלית לשנים 2015-2016".
משרד המשפטים, כמו גם בנק ישראל, התנגדו בשבועות האחרונים לשילוב מאגר האשראי בחוק ההסדרים; זאת, לפי ההערכות, מאחר שמדובר במהלך מורכב עם חשש לצנעת הפרט המצריך בחינה מעמיקה יותר מאשר זה הקיים בחוק ההסדרים.
בבנק ישראל ציינו כי בכל הדיונים האחרונים שהתקיימו בנושא אמרו כי אין להעביר את החוק בחוק ההסדרים. "בנק ישראל רואה חשיבות רבה בהקמת מאגר נתוני האשראי. מדובר בפרויקט מורכב ורגיש מבחינה משפטית, טכנית, ומהותית. כדי לוודא שהמאגר אכן יוקם בהצלחה וישיג את מטרותיו בהגברת הנגישות למידע וקידום התחרות, רצוי לקדם את החקיקה בהליך סדור, תוך שנשקלים כל הסיכונים וההשלכות האפשריות".
המאגר אמור להיות התשתית לעידוד התחרות בשוק האשראי לעסקים קטנים ולמשקי בית, שנשלט רובו ככולו בידי המערכת הבנקאית. מאגר כזה נועד לשבור את מונופול המידע שיש לבנקים על הלווים השונים. על פי ההצעה, הבנקים יחויבו לחלוק את המידע הזה עם גופים פיננסיים חדשים בשוק ההלוואות, דבר שיסייע להם להעריך את הסיכון שבהלוואה ולהציע ריביות בהתאם.