הממשלה אישרה את תקציב המדינה ברוב של 20 שרים
לאחר לילה לבן ורצוף משברים ולאחר שהושגו פשרות עם מרבית השרים, בהם מירי רגב ונפתלי בנט, אישרה הממשלה את התקציב לשנת 2015 ו-2016 ברוב גדול; שר הביטחון, בוגי יעלון הוא הנמנע היחיד בהצבעה
לאחר מרתון של שיחות אל תוך הלילה עם השרים שדרשו עוד תקציבים למשרדיהם, אישרה הממשלה את תקציב המדינה בהצבעה שנערכה לפנות בוקר (ה') לאחר שחלק גדול מהשרים כבר לא היו נוכחים במשרד ראש הממשלה. ראש הממשלה ו-19 שרים תמכו בתקציב, ואילו שר הביטחון משה יעלון נמנע.
התקציב אושר לאחר לילה ארוך שבו הגיע האוצר להסכמות עם ש"ס על תוכנית מע"מ אפס ועם הבית היהודי על צמצום הקיצוץ במשרד החינוך והקצאת הכספים הקואליציוניים של המפלגה. יעד הגירעון שנקבע עבור השנים עומד על 2.9%.
- דרעי סיכם: הכספים הקואליציוניים של ש"ס יממנו פטור ממע"מ
- בלאגן בהצבעת התקציב: שרי ש"ס לא הגיעו, מירי רגב מאיימת לא לתמוך
- אדוני מבטיח לנו שיצביע "בעד" תקציב המדינה?
בין היתר סוכם כי 530 מיליון שקל מתקציב החינוך יוקצו להוספת סייעת שנייה בגני ילדים ו-170מיליון שקל להפחתת מספר תלמידים בכיתה. סך תקציב החינוך, לאחר התוספות והקיצוץ, יגדל ב-4.9 מייארד שקל.
במשרד לביטחון פנים, כ-200 מיליון שקל יוקצו לחיזוק רמת הביטחון האישי במגזר הערבי, 100 מיליון שקל לשוטרים בהקהילה, 60 מיליון שקל לחיזוק יכולת הכבאות, 40 מיליון שקל לחיזוק כוחות המשטרה במזרח ירושלים ו-6 מיליון שקל להקמת כוחות לטיפול בסחיטת דמי חסות בדרום הארץ. כאשר סך התקציב, לאחר הגידול הטבעי, התוספות והקיצוצים יגדל ב-1.7 מיליארד שקל.
משרד הבריאות יקצה 500 מיליון שקל לרפורמה בבריאות הנפש, 200 מיליון למבחני תמיכה בבתי חולים, 120 מיליון שקל לבניית בית חולים באשדוד, 100 מיליון שקל לקיצור תורים, 100 מיליון שקל לחיזוק המיונים, 80 מיליון שקל לאשפוזי בית על ידי קופות החולים, 60 מיליון שקל לקיצור תורים ל-MRI ו-50 מיליון שקל לתוכנית למניעת זיהומים. סך הכל, לאחר הסיכומים עם סגן שר הבריאות, לאחר הקיצוצים והתוספות יגדל תקציב הבריאות בין השנים ב-4.6 מיליארד שקל.
בתחום הרווחה סוכם כי יתווספו 580 מיליון שקל להעלאת קצבאות השלמת הכנסה לקשישים שנמצאים מתחת לקו העוני, כ-160 מיליון שקל להתמודדות עם אלימות ומצבי סיכון, 120 מיליון שקל ל"שידרוג הטיפול באוכלוסיות רווחה", 87 מיליון שקל לפיתוח שירותים קהילתיים, 36 מיליון שקל לטיפול קהילתי באוכלוסיית האוטיסטים ו-30 מיליון שקל לפיתוח שירותים לאזרחים ותיקים. בסופו של דבר יגדל תקציב הרווחה בין השנים ב-1.3 מיליארד שקל.
יוגדלו הפרשות העובדים מכיסם לפנסיה התקציבית ותקטן הטבת המס לעשירון העליון
הממשלה אישרה גם את שני המהלכים שעוסקים בפנסיות. הראשון הוא כי האוצר יקדם, בהיוועצות עם ויו"ר הסתדרות ניסנקורן, את הגדלת הפרשות העובדים הזכאים לפנסיה תקציבית מכיסם, מ-2% בשנה ל-7% בצורה הדרגתית ובאופן פרוגרסיבי (כאשר עד רמת השכר החציוני במשק 6,000 שקל זה יישאר 2%, לשכר הממוצע 9,000 שקל זה יעלה ל-4%, ומשכר זה ומעלה זה יעלה ל-7% בשנה) מדובר למעשה בהגדלת השיוויון בין החוסכים, שכן מדובר למעשה בשיעורי ההפרשה של אלו שאינם זכאים לפנסיה תקציבית- מרבית העובדים במשק, החוסכים בפנסיה צוברת, שמפרישים כ-7% משכרם בכל חודש לטובת החסכון הפנסיוני.
נושא נוסף שאושר בממשלה הוא כי תקטן הטבת המס לחוסכים לפנסיה, כך שהעשירון העליון ייפגע. היום הפקדות המעסיק פטורות מס עד לתקרה של 4 פעמים השכר הממוצע במשק (כ-38.4 אלף שקל בחודש), למרות שלמעשה הן מהוות חלק ממהכנסה של העובד. כעת הממשלה אישרה כי גובה תקרת ההטבה יעמוד על עד פי 3 מהשכר הממוצע במשק (כ-28.8 אלף שקל) ומעבר לכך יחוייבו במס הכנסה. המהלך אמור להגדיל את הכנסות המדינה ב-260 מיליון שקל.