$
בארץ

בנק ישראל: ירידה חדה באינפלציה הצפויה ל-0.7% בלבד

לפי בנק ישראל, בשלושת ימים האחרונים ירדה האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים בשיעור חד של 0.3%. בכך חזרה לשפל של כחמש שנים שנרשם בסוף 2014

אמנון אטד 12:1518.08.15

פחות משבוע לפני החלטת הריבית לחודש ספטמבר, פרסם היום (ג') בנק ישראל כי האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים ירדה בשלושת ימים האחרונים בשיעור חד של 0.3% ומסתכמת כעת ב- 0.7% בלבד. בכך חזרה למעשה האינפלציה הצפויה לנקודת השפל בן החמש שנים שבה היתה בסוף 2014 ובתחילת 2015.

 

 

את האינפלציה הצפויה מחשבים כלכלני בנק ישראל כממוצע ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. מהנתונים החודשיים שמפרסם היום בנק ישראל מתברר עוד ,כי גם על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, מסתכמת כעת האינפלציה הצפויה ב- 0.7% בלבד.

 

מימין שר האוצר משה כחלון, מולו ראש הממשלה בנימין נתניהו מימין שר האוצר משה כחלון, מולו ראש הממשלה בנימין נתניהו צילום: מרק ישראל סלם / ג'רוזלם

 

בסוף השבוע שעבר פרסמה הלמ"ס כי מדד יולי עלה ב- 0.2%, אולם האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד יולי 2015 לעומת מדד יולי 2014), ממשיכה להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.3%. כתוצאה מכך, סביבת האינפלציה, שהיא נתון שלוקח בחשבון גם את האינפלציה בפועל וגם את האינפלציה הצפויה, נמצאת עדיין מתחת לגבול התחתון של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).

 

הרמה הנמוכה הנוכחית של סביבת האינפלציה אינה משנה בהרבה את ההערכה של חטיבת המחקר של בנק ישראל, לפיה האינפלציה צפויה לשוב ולהתכנס אל תוך תחום היעד במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים מצד בנק ישראל. לעומת זאת, הנתונים הלא מעודדים על רמת הפעילות הריאלית במשק שפרסמה השבוע הלמ"ס תומכים בהפחתת הריבית. את ההחלטה על גובה הריבית לחודש ספטמבר אמורה הוועדה המוניטרית של בנק ישראל לקבל כבר ביום שני הקרוב.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x