$
משפט

מה מגיע קודם: דמי חילוט או קופת הפירוק?

ביהמ"ש יכריע מי ייהנה מקופת הנושים של בונדד ישקול, שנקלעה להליכי פירוק במקביל להליכים פליליים

זוהר שחר לוי 08:2626.08.15
מי יקבל את הכספים שהתקבלו בקופת פירוק של חברה שבעליה הואשמו בפלילים? האם העובדים שפוטרו או המדינה שמבקשת לבצע חילוט? השאלה הזו עומדת במרכז הליכי הפירוק של חברת בונדד ישקול, שבעליה נעצרו במסגרת חקירה בנמל אשדוד החשד שהבריחו אלכוהול והלבינו כספים.

 

חובות החברה נאמדים ב־7.9 מיליון שקל, מהם 2.7 מיליון שקל חוב לבנק הבינלאומי וכ־1.5 מיליון שקל חוב ל־28 העובדים שהועסקו בחברה, והיתר לספקים, לשני בנקים אחרים, הלוואת בעלים ולרשות המסים. המפרקת הזמנית שמונתה לחברה, עו"ד דורית לוי־טילר, מכרה את נכסי החברה והכניסה לקופת הפירוק 4.1 מיליון שקל.

 

לאחרונה פנתה פרקליטות מחוז דרום לבית המשפט בדרישה להוציא צווים שיבטיחו שהמדינה תקבל לידיה את הכספים שיחולטו במהלך המשפט הפלילי המתנהל נגד בעלי בונדד. בבקשה שהוגשה לבית המשפט נכתב כי יש להוציא צו עיקול לכלל הנכסים והכספים שהתקבלו ושצפויים להתקבל בידי המפרקת הזמנית וכן להוציא צו המונע כל שינוי במניות ישקול. "במסגרת כתב האישום ביקשה המדינה לחלט את כלל הרכוש שבבעלות ובשליטת הנאשמים, נוכח עדיפות זכות החילוט של המדינה בכספים ובנכסים שהצטברו ויצטברו בקופת הפירוק, על פני זכותם של יתר הנושים באותם הכספים יש להיעתר לבקשה", נכתב בבקשה.

 

הבנק הבינלאומי, שהוא נושה מובטח, דרש לדחות את בקשת המדינה: "הבקשה למתן צווים שיבטיחו את האפשרות של מימוש החילוט מהווה נדבך נוסף במערך ניסיונותיה של המדינה להבטיח כי תקבל לידיה כספים או נכסים של החברה, הגם שידוע לה, עוד מראשיתו של ההליך הפלילי כאן, כי הנכסים האלה, שעיקולם מתבקש, משועבדים בשעבודים קבועים לטובת הבנק, ממנו נטלה החברה אשראי והלוואות שונות".

 

בקרוב יחליט בית המשפט כיצד יחולקו הכספים, והשאלה כעת היא כמה כספים יועברו מקופת הפירוק לצורך חילוט וכמה יועברו לנושים המובטחים ולנושים בדין קדימה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x