$
סביבה

כתב אישום חמור נגד קצא"א: "פעלה ללא היתר במפרץ אילת ופגעה ב-2,600 אלמוגים"

רשות הטבע והגנים טוענת כי קבלן פרטי ששכרה קצא"א וביצע עבורה עבודות ללא היתר במזח הצפוני באילת גרם להרס של אלמוגים ולנזקים כבדים לחי ולצומח במפרץ אילת

תומר גנון 18:0815.09.15
בית משפט השלום באילת ידון בתחילת החודש הבא בכתב אישום שהוגש נגד חברת קצא"א (קו צינורות נפט אילת אשקלון), ובו נטען כי פגעה בלמעלה מ-2,600 אלמוגים מוגנים במפרץ אילת במסגרת עבודות תת מימיות שביצעה ללא היתר.

 

בכתב האישום שהגישה רשות הטבע והגנים באמצעות עורך דין יאיר הלר נטען כי הנזק שגרמו קצא"א והקבלן שביצע את העבודות, חברת מרינה, השליך על בעלי חיים התלויים באלמוגים למחייתם, כגון דגים וחסרי חוליות, שנפגעו ומתו. כמו כן נטען כי נפגעו 665 אלמוגים גדולים שגילם מעל 50 שנים, ואשר שיקומם ייארך שנים רבות. על פי חוק, העונש המרבי על פגיעה בערך טבע מוגן הוא שלוש שנות מאסר וקנס.

 

מכלית של קצא"א להעברת נפט מכלית של קצא"א להעברת נפט צילום: צפריר אביוב

 

על פי החלק העובדתי בכתב האישום, במהלך דצמבר 2013 נחתמה על ידי קצא"א הזמנת עבודה, שבמסגרתה התחייבה חברת מרינה לבצע במזח הצפוני של אילת פירוק של "דולפין" – עמודי פלדה המשמשים כנקודות קשירה של מכליות נפט. כחלק מהעבודות נדרש פירוק של 14 כלונסאות פלדה. במסגרת העבודות שביצעה מרינה עבור קצא"א בינואר 2014, נחתכו 5 כלונסאות שנפלו לקרקעית הים.

 

"עבודות אלה גרמו לפגיעה קשה הן לערכי הטבע שגדלו על הכלונסאות, והן לשונית שנמצאת למרגלות אותם כלונסאות, שבה נדרסו ונשברו אלמוגים רבים", נטען בכתב האישום. "חתוך העמודים הביא גם לריקבון העמודים מהחול הרב והאבנים שנמצאו בתוכם, שגלשו מטה וקברו תחתם אלמוגים רבים. העבודות בוצעו על ידי מרינה, בהוראת קצא"א, ללא קבלת היתר כדין". נאשמים נוספים בתיק הם זאב צל, מנהל בקצא"א, והקבלן שביצע את העבודות, אייל בר ציון.

 

כתב האישום הוגש לראשונה בחודש מרץ השנה, אולם פתיחת המשפט נדחתה מספר פעמים. קצא"א, המיוצגת על ידי עוה"ד אריה נייגר ואמיר פיש ממשרד עמית פולק מטלון, ושאר הנאשמים טרם הגישו לבית המשפט את תגובתם המפורטת לכתב האישום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x