סודהסטרים מציעה לקלוט אלף פליטים סורים למפעל ברהט
סיכויי ההתממשות של המהלך נמוכים, משום שהרשויות צפויות לדחות אותו. אפילו מנכ"ל החברה מודה כי מטרת הפרסום היא בעיקר "ללחוץ על ממשלת ישראל לקלוט פליטים"
סודהסטרים ממשיכה להיאבק על התדמית שלה מול הציבור הערבי בעולם. החברה, שעמדה בעבר לא אחת במוקדי מאמצי החרם של הארגונים הפלסטינים בעולם על כך שהיא מחזיקה במפעל בהתנחלויות, פרסמה ביום שישי האחרון הודעה לעיתונות ובה חשפה יוזמה משותפת שלה ושל עיריית רהט לקליטת אלף פליטים סורים בשטח העיר הבדואית, ולהעסיקם במפעל סודהסטרים.
- מנכ"ל סודהסטרים: תנועת החרם אנטישמית, ההשפעה שלה שולית בלבד
- האמריקאים פוצצו את הבועה של סודהסטרים
- הבועות ממשיכות לצאת: הכנסות סודהסטרים צנחו ב-28% ברבעון השני
לא ברור עד כמה התוכנית בת־ביצוע, ותעיד על כך שורה קטנה בהודעה של החברה, שאומרת כי התוכנית מותנית "באישור הרשויות בישראל". הרשויות בישראל לא גילו התלהבות עד היום, בלשון המעטה, לקלוט פליטים בישראל. יוזמה בנושא עלתה על ידי ראש האופוזיציה ח"כ בוז'י הרצוג, אך נדחתה על יד שרי הממשלה.
היות שסיכויי התוכנית להתקבל נראים קלושים, קשה שלא לראות את ההצהרה הנוכחית של החברה כחלק ממסע יחסי ציבור לשפר את שמה – במיוחד אחרי שהעבירה את המפעל שלה מאזור תעשיה ברקן אל הנגב. החברה הכחישה כי עשתה כן בלחץ פלסטיני, אך ארגוני החרם ובראשם ארגון BDS רואים את מעבר המפעל כהישג שלהם. מנכ"ל סודה סטרים, דניאל ברינבאום, אמר לאחרונה כי המפעל שלו בברקן היה גורם חיובי עבור הפלסטינים בגדה, וכי טענות ארגוני החרם: "זוהי תעמולה, זוהי פוליטיקה, זוהי שנאה, אנטישמיות. זה הכול דברים רעים שמהם אנו לא רוצים להיות חלק".
מנכ"ל סודהסטרים דניאל בירנבאום הסביר אתמול בתגובה לפניית "כלכליסט", כי מטרת פרסום ההודעה לעיתונות היא הפעלת לחץ על ממשלת ישראל כדי לקלוט פליטים. עם זאת, בירנבאום אמר כי לא ביצע כל פנייה בנושא לגורם רשמי בישראל.
בירנבאום העלה טענות קשות כלפי הממשלה, ואמר כי "הממשלה לא מתפקדת. לך תשאל מה המדיניות שלהם בנושא החרם הפלסטיני, נראה מה יגידו. אני בנתק איתם".
לדברי בירנבאום, "מה שאנחנו עושים בסודהסטרים זה לתת דוגמה למפעלים בכל העולם – שאנחנו מוכנים לתת תעסוקה לפליטים. זה דוגמה נפלאה של אחריות קהילתית של תעשיינים. אנו מקבלים על זה ביקורות חיוביות בכל העולם". אולם מניית החברה מידרדרת, והיא סיפקה למשקיעים תשואה שלילית מאוד לא מחמיאה של 52% מאז הנפקתה בסוף 2010.