גל מחאה לוהט עם הרבה חשמל באוויר
גל הפסקות חשמל שפקד את הרצועה בשיא החום והאבק גרר התפרצויות זעם חסרות תקדים
דבר שבשגרה
יש לציין שבעבור תושבי הרצועה הפסקות חשמל הן דבר שבשגרה. ואולם שרשרת התקלות בימים האחרונים תוארה בתקשורת הפלסטינית כלא פחות מאסון. העיתון הפלסטיני אל־איאם ראיין בשבוע שעבר תושבים מנפת רפיח, והם סיפרו שבמשך ימים אחדים הופסקה אספקת החשמל והמים לכמה שכונות בעיר. בשל כך הושחתו כמויות גדולות של בשר ומוצרי חלב, לולים נפגעו מהחום ואלפי תרנגולות מתו, וסוחרים ותושבים שהצטיידו במזון לקראת חג הקורבן הפסידו הון רב.
שמונה שעות בלבד
בתיאוריה זקוקה עזה לאספקת חשמל של 380 מגה־ואט ביום, אולם כמות החשמל שמקבלת הרצועה היא כ־200 מגה־ואט בלבד. החשמל מגיע משלושה מקורות: הראשון הוא שני קווים של חברת החשמל הישראלית המספקים כ־120 מגה־ואט ליום; השני הוא תחנת הכוח המקומית הפועלת על דלק ומייצרת כ־60 מגה־ואט; השלישי הוא כבלים הפרוסים ממצרים לגבול רפיח ומספקים פחות מ־20 מגה־ואט.
על פי ארגון "גישה" (ארגון ישראלי לזכויות אדם), נבע המשבר בדרום הרצועה מהפסקה באספקת החשמל ממצרים, פועל יוצא של פעילות הצבא המצרי נגד המנהרות בגבול רפיח וחוליות טרור בסיני. נוסף על כך היו תקלות באספקת החשמל מישראל ובפעילות של תחנת הכוח; חלק ניכר מהדלק לתחנה נתרם על ידי קטאר ומועבר במכליות דרך מצרים, ומצב הביטחון הרעוע בסיני משבש את תנועתן. מחסור נוסף בדלק נגרם משום שמעבר כרם שלום נסגר לחופשת ראש השנה, כמו שסיפר בטלפון פרופ' מחיימר אבו־סדה מאוניברסיטת עזה.
בסוף השבוע האחרון חזרה אספקת החשמל לסדרה, לאחר שתוקנו מקצת התקלות, וישראל אף הזרימה כמויות גדולות של דלק. עם זאת, יש לציין שההסדר הקבוע בעזה הוא אספקת חשמל רצופה במשך 8 שעות, ולאחריה הפסקה של 8 שעות, וזה מקשה על הפעלת שירותים סדירים. רבים מהעזתים קנו גנרטורים ביתיים, אבל תקלות כמו שהתרחשו בימי החום והאבק יכולות להתרחש בכל רגע.