יחימוביץ' חשפה את התלוש: משתכרת 19 אלף שקל נטו בחודש
חברת הכנסת משתכרת 40 אלף שקל ברוטו בחודש. כמה היא משלמת למס הכנסה - ומה היא חושבת על העלייה הצפויה בשכר הח"כים
חברת הכנסת שלי יחימוביץ׳ חשפה היום (ב') את תלוש השכר שלה, זאת על רקע העלייה האוטומטית הצפויה בשכר חברי הכנסת, החל מינואר הקרוב.מתלוש המשכורת עולה כי יחימוביץ׳ משתכרת 40 אלף שקלים ברוטו, ובנטו משכתרת 19,167 אלף שקלים מדי חודש.
- מחצית מהשכירים חיים מפחות מ-5,748 שקל בחודש
- נשיאת ברזיל חותכת את שכרה ב-10%
- מתכנתים בתל אביב? אתם מרוויחים יותר מרוב המתכנתים בעולם
את התלוש פרסמה יחימוביץ׳ בעמוד הפייסבוק שלה וכתבה "השכר של חברי הכנסת מוצמד לשכר הממוצע במשק, שצפוי לעלות באופן מאוד משמעותי. למה? כי ההעלאה החשובה והמוצדקת בשכר המינימום הקפיצה את השכר הממוצע, ומזה יוצא ש-120 ח"כים ייהנו, שלא בצדק ובאופן מעוות מהעלאת שכר המינימום, ולא לזה התכוון המשורר. ההתנהלות בעניין מביכה ומבזה את הכנסת; הצבעה אחת בוועדה וזה נפתר"
שכרם של חברי הכנסת מוצמד לשכר המינימום וכל עלייה בשכר זה, מעלה כאמור גם את שכר חברי הכנסת באופן אוטומטי. מהתלוש עולה כי יחימוביץ׳ משלמת כ-12 וחצי אלף שקל מס הכנסה.
יחימוביץ' כותבת: "אנחנו הח"כים מצ'ופרים ומחוברים למנגנון הזה שלא אומר כלום על השכר של רוב אזרחי ישראל. אני לא מתייפייפת. רבים מהח"כים באמת עובדים קשה ובמסירות רבה, ואנחנו רוצים שאנשים טובים יגיעו לפוליטיקה. אם באמת כולם היו נהנים מעלייה בשכרם, זה היה סביר בעיני שגם שכר הח"כים היה מתעדכן. אלא שזה לא כך. שכר השכירים והעצמאים במשק קפוא ונשחק כבר עשור שלם, רק בשבוע שעבר פרסם הביטוח הלאומי את הנתונים הקשים האלה על השכר החציוני במשק (החציוני, לא הממוצע המטעה): חצי (!) מהשכירים במשק מרוויחים פחות מ-6,200 שקלים, וחצי מהעצמאים מרוויחים פחות מ-4,750 שקלים.
נוצר מצב שבו אנחנו, חברי הכנסת, נהנה מתוספת גדולה לשכרנו השנתי - שעה שגם השכירים וגם העצמאים במשק דורכים במקום. יש משהו מעוות בתודעה של חלק מהפוליטיקאים (אני מדגישה, לא כולם. חלק). בגלל שהסביבה החברתית שלהם היא לעיתים קרובות מאוד מבוססת, שלא לומר עשירה, שלא לומר בעלת הון, הם מרגישים לפעמים ממש עניים״.
האם ההצמדה תבוטל?
יחימוביץ׳ כותבת עוד, כי לפני שנה פנתה ליו"ר הוועדה הציבורית לבחינת שכרם של חברי הכנסת, פרופ׳ חיים לוי. כזכור, הוועדה כבר המליצה לבטל את מנגון ההצמדה האוטומטי, ואולם מאז נסחבו ההמלצות בדיונים עד שנדחו ביולי האחרון בוועדת הכנסת. "למה? כי אם אנחנו מוותרים על ההצמדה, למה שהשופטים, שגם הם מוצמדים לשכר הממוצע, לא יוותרו גם הם?! מה, שנהיה הפראיירים היחידים? אלא מה, הוועדה שמחליטה על שכר השופטים, היא לא ועדת הכנסת, אלא ועדה אחרת, ועדת הכספים. ועדת הכספים סירבה לפגוע בהצמדת שכר השופטים כל עוד ועדת הכנסת לא מבטלת את הצמדת שכר הח”כים", מסבירה יחימוביץ׳ שמסיימת את דבריה ואומרת ״את המעגל המביך והמבזה הזה חייבים לקטוע. הצבעה אחת בוועדת הכנסת וזה נפתר".
באותו עניין, הודיע כבר בשבוע שעבר יו"ר ועדת הכספים משה גפני, כי יקיים דיון בנושא שכר נושאי משרה בכירה, ואכן זה צפוי להתקיים בשבוע הבא. כאמור, ביכולתם של חברי הוועדה לבטל את ההצמדה האוטומטית של שרים, סגני שרים, שופטים ונושאי משרה אחרים ובכך לגלגל חזרה את עניין שכר חברי הכנסת לדיון בוועדת הכנסת.