נשיאת ברזיל חותכת את שכרה ב-10%
דילמה רוסף תשתכר מעתה 90 אלף דולר בשנה. בנוסף תצמצם את גודל הקבינט - במטרה לזכות בתמיכה לצעדי צנע שאותם היא מעוניינת לבצע
- ברזיל: קשרי הון־שלטון עלו לפטרובראס 2.1 מיליארד דולר
- חקירה פלילית נגד חברת פטרובראס מברזיל בחשד לקבלת שוחד
- חשד שכספי שוחד מימנו את הקמפיין של נשיאת ברזיל
הצעדים הנוכחיים של רוסף, שמצמצמת את מספר שרי הקבינט שלה מ-39 ל-31 ומאריכה את קיצוץ השכר של סגנה, מישל טמר, וכן של כל שריה, משקפים את המצוקה שבה שרויה רוסף על רקע השערורייה שבה מעורבת חברת הנפט הלאומית של ברזיל, פטרובראס.
לטענת כלכלנים, צעדי הנשיאה יביאו לחיסכון סמלי בלבד, שכן הגירעון בתקציב בברזיל התנפח במשבר הכלכלי שבה נמצאת המדינה. לאחר הקיצוץ בשכר, המשכורת של נשיאת ברזיל תעמוד על 90 אלף דולר בשנה. נשיאים אחרים באמריקה הלטינית ערכו קיצוצים דומים במשכורתם, כאשר אבו מוראלס, נשיא בוליביה, הרחיק לכת וחתך את משכורתו בחצי לאחר שנכנס לתפקיד בשנת 2006.
להערכת פרשנים פוליטיים בברזיל, בעוד רוסף מתמודדת עם דירוגי אשראי עגומים וקריאות להדחתה, הקיצוץ בשכרה יכול לקנות לה קצת זמן כדי לבנות מחדש את כוחה והשפעתה במדינה. לדברי דטיה אבראו, שרת החקלאות בברזיל, "המפלגה מרוצה ב-110%", עם השינויים, "יש אפילו קצת שומן שנשאר", אמרה בעודה רומזת שכנראה צפויים קיצוצים נוספים.
הנשיאה רוסף מעוניינת להשיג את תמיכת הקונגרס כדי לאשר קיצוץ בהוצאות הממשלה, שיזם שר האוצר ג'ואקים לוי. מנהיגי המפלגה, שמתמודדים עם השלכות של שערוריית פטרובראס, ניסו במהלך השנה האחרונה להכשיל בכמה הזדמנויות את מהלכי הצנע.