הקרב על קק"ל: המפלגות סוגרות דילים
העבודה נטשה את שותפיה לדרך עד כה - נציגי הרפורמים והקונסרבטיביים - לטובת הסכם עם הליכוד, הבית היהודי וש"ס: ראש הקק"ל יהיה מהעבודה, ראש הסוכנות מהליכוד וראש החטיבה להתיישבות וראש ההסתדרות הציונית מהבית היהודי
- ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון יתמודד על ראשות קק"ל
- קק"ל: הרצוג הכריע - בחירות בוועידת המפלגה ולא בקונגרס הציוני
- ניצחון מוחץ למדינה על קק"ל
מזה שבועות שמנכ״לי המפלגות והיועצים המשפטיים שלהם פועלים לסיכום הדיל, כך שהמוסדות יחולקו באופן שווה בין המפלגות. כל אחד מהמוסדות הללו חולש על מיליוני ולעתים מיליארדי שקלים, ושליטה בו היא שליטה על קופה שמנה במיוחד.
הקרב הגדול בתוך מפלגת העבודה הוא מי יזכה לעמוד בראש קק״ל. כפי שפורסם ב״כלכליסט״ נכנע ראש המפלגה יצחק הרצוג לדרישת הפלג הצעיר יותר לעריכת בחירות בקרב ועידת המפלגה ולא רק בקרב צירי הקונגרס. המשמעות היא שבמקום 700 בוחרים יהיו כ-1,800 בוחרים. הדבר משנה את סיכויי הצלחתו של יו״ר קק״ל הנוכחי אפי שטנצלר שמקווה להיבחר שוב, ולו היה מתמודד רק בקרב צירי הקונגרס סיכוייו היו טובים. אלא שוועידת המפלגה הרחבה רוצה שינוי. בימים האחרונים הודיעו ח״כ דני עטר וראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון על התמודדותם. ח״כ שלי יחימוביץ׳ הודיעה מיד על תמיכתה בביטון, ואילו עטר נהנה לפי שעה מתמיכת ח״כ איתן כבל ושורה ארוכה של חברי מפלגה נוספים כמרב מיכאלי. עם זאת, כמה מחברי הכנסת שנודע כי תומכים בעטר, מעדיפים שלא להודיע על כך רשמית ולשמור על עמימות. עמימות שכזו נשמרת גם אצל ראש המפלגה הרצוג, ויש מי שמעריך כי הוא תומך בעטר מה שמביא לקרב ראש בראש - של הרצוג מול יחימוביץ׳. מתמודד שלישי הוא ח״כ נחמן שי שלא זוכה לתמיכה גורפת בשלב זה.
גורם במפלגת העבודה אמר היום כי ״הבחירות הללו עצובות בכל מקרה. הציבור לא מבין למה מרכז מפלגה צריך לבחור דירקטריון של חברה שחולשת על כסף גדול ונוטעת יערות. זה כמו שחברי מרכז הליכוד יבחרו את דירקטוריון חברת החשמל. זה מרגיש מושחת״.
מפלגת ״יש עתיד״ שלראשונה לוקחת חלק גם היא בחלוקת התפקידים וזכאית לכ-20 צירי קונגרס וכמה בעלי תפקידים מרכזיים במוסדות, הודיעה אחר הצהריים כי היא מוותרת על השתתפותה בחלוקת הג׳ובים: "מה שקורה עכשיו מאחורי הקלעים של המוסדות הלאומיין מייצג את כל תרבות העסקנות והדילים המושחתת שבהם לוקחות חלק המפלגות בישראל. ההסכמים הפוליטיים הנרקמים כעת בין המנפלגות - הליכוד, העבודה, ש״ס הבית היהודי ישראל ביתנו כולנו ומרצ, על מי יקבל איזה תפקיד ובאיזה שכר, הן תמצית השחיתות שפשטה בקרב המפלגות ויש עתיד לא מוכנה לתת לזה יד. יש עתיד הבטיחה להיות המפלגה המייצגת את הציבור ולא את בעלי האינטרסים הפוליטיים הצרים והמקרובים, כך נהגנו עד היום וכם יהיה בעתיד״.