רפורמת הפטם שהוביל משרד האוצר בדרך ליציאה מחוק ההסדרים
פיצול החוק משמעו קידום הצעת החוק במסגרת חקיקה נפרדת. אולם לא ברור אם לאוצר תהיה מוטיבציה לקדמו בנפרד ולכן יש להניח שהרפורמה תיגנז
- האוצר מנסה להציל את רפורמת העופות
- רפורמה בשוק הפטם: חזון שגוי של האוצר
- הוזלת העוף על כרעי תרנגולת, והיא לא היחידה
על פי הנראה, סיכויים קלושים שעד מחר יגיעו הצדדים להבנות ולפשרה, שכן במשרד האוצר הבינו כבר שהרפורמה זוכה להתנגדות עזה מקיר לקיר - כל חברי הקואליציה והאופוזיציה שחברים בוועדת הכלכלה, וקשה לראות איך פקידי האוצר מתעקשים על החוק מול לובי חזק של מגדלים וחקלאים ומול כלל חברי הכנסת שמתנגדים להם.
כאמור, אם לא יגיעו הצדדים עד מחר בבוקר לפשרה, החוק יפוצל ואפשר להעריך כי בכך למעשה ״ימות״.
גם ארגוני בעלי החיים תומכים בהמתת החסד של הצעת החוק הזו, שכן על פי ההצעה ביטול תכנון שוק הפטם, משמעו יותר גידול של עופות ו״הצפת השוק״ בעוף כדי להוריד מחירים.
על פי הצעת רפורמת הפטם מועצת הלול לא תעסוק בענפי הפטם, הרבייה וההודו ובכך לא תוכל לחדש את קרטל הפטם וכן יבוטל התיאום הקיים בין המשחטות. ההצעה נועדה לבטל את התכנון ואת המכסות בענף ולצמצם את סמכויות מועצת הלול בעניין זה, זאת מאחר שלפי דברי ההסבר לחוק "תכנון של מועצת הלול והסדרת הייצור על ידה בענפי עופות המאכל עשוי להוביל לעליית מחירים לצרכן". כמו כן מוצע במסגרת הרפורמה להכפיף את המגדלים לחוק ההגבלים העסקיים, כדי למנוע מהם את האפשרות לבצע קרטל שעלול לגרום לעליית מחירים״ הסביר יו״ר ועדת הכלכלה איתן כבל בפתח הדיון את הנושא שעל הפרק.
על פי אודי אדירי סגן הממונה על אגף התקציבים, הרפורמה תביא להורדת מחירים במוצרי הפטם ל בין 10%-15%. עם זאת, אין חולק שבתחום הזה ישנו עודף היצע המוביל להשמדה של עוף.