פרשת נתיבי ישראל: המנכ"ל לשעבר שי ברס והח"כ לשעבר מיכאל גורלובסקי בין החשודים
במקביל פורסם שמו של חשוד נוסף בפרשת השחיתות - שימי בן דוד, ממלא מקום ראש אגף בנתיבי ישראל שלו מיוחסות עבירות של מרמה, גניבה בידי עובד ציבור, לקיחת שוחד והלבנת הון
הותר לפרסום: הח"כ לשעבר מהליכוד מיכאל גורולבסקי, שי ברס לשעבר מנכ"ל נתיבי ישראל ושימי בן דוד, ממלא מקום ראש אגף בנתיבי ישראל, הם בין החשודים בפרשת השחיתות בחברה הממשלתית נתיבי ישראל. מעצרם של גורלבסקי ובן דוד הוארך ב-10 ימים, מעצרו של ברס הוארך ב-7 ימים. ברס גם נעצר בעבר בפרשת ישראל ביתנו והועמד לדין במסגרת פרשת רונאל פישר.
- פרשת רונאל פישר: ביהמ"ש האריך את מעצרו של מנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר ב-3 ימים
- בלאגן בנתיבי ישראל - חבר של המנכ"ל מחלק עבודות ליזמים
- באוצר בודקים איך צברה מעצ תביעות של 5 מיליארד שקל
בן דוד חשוד כי ביחד עם אחרים "ביצע בשנים האחרונות עבירות שונות בהיותו עובד בנתיבי ישראל, וזאת בנוגע למתן עבודות ומכרזים בניגוד לחוק בחברה", כך לפי בקשת המעצר שהגישה המשטרה לבית המשפט. לבן דוד מיוחסות עבירות שונות של מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי עובד ציבור, לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה , הלבנת הון ועוד.
בשעות הקרובות יובאו לדיון בהארכת מעצרם עוד 17 חשודים, בהם בכירים בהווה ובעבר בחברת נתיבי ישראל.
הבוקר נחשפה הפרשה עם פשיטת חוקרי להב 433 על משרדיהם ובתיהם של כ-20 מעורבים, חלקם מחברת נתיבי ישראל וחלקם ספקים ויועצים שעבדו מול החברה הממשלתית.
המשטרה מייחסת לבכירים בחברת נתיבי ישראל שנעצרו קבלת שוחד וטובות הנאה בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים. לפי המידע במשטרה, אותם בכירים חברו לספקים חיצונים וקידמו העסקתם בפרויקטים של נתיבי ישראל בתמורה לשוחד וטובות הנאה שונות, תוך ביצוע עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ועבירות נוספות הנאמדות בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים.
לפי המשטרה, החקירה הסמויה חשפה וביססה חשד למספר פרשות שביניהן עוברת כחוט השני שיטת פעולה מאורגנת ושיטתית. בהתאם לשיטה, בתמורה לשוחד וטובות הנאה לעצמם ולמקורביהם מקדמים בכירים בחברה את העסקתם של ספקים חיצוניים מסוימים. למותר לציין כי הכספים המשמשים על פי החשד לביצוע העבירות ומופקים מהן, הנם על פי החשד כספי ציבור. מהחקירה עלה כי מי שכיהנו בעבר בתפקידי מפתח בנתיבי ישראל המשיכו לשלוט ולהשפיע גם לאחר שעזבו את החברה וכך למעשה הנציחו את השיטה המושחתת כביכול. אלה, בזכות קשרים שיצרו והיו להם עם חברות כאלה ואחרות קידמו אותן בפרויקטים של נתיבי ישראל.
המשטרה טוענת כי בחלק מהמקרים קיבלו המעורבים טובות הנאה, כמו התקשרות עם מקורבים ובחלק מהמקרים עברו, לפי החשד, כספי שוחד. חלק מהכסף, כך בודקים במשטרה, יתכן והתקבל מתשלום מנופח ששולם עבור פרויקט כזה או אחר. על פי החשד, מדובר בעבירות שמבוצעות בחברה הממשלתית מזה מספר שנים.