דברו פחות והקשיבו יותר: איך להשתמש בקשרים כדי למצוא עבודה חדשה
כמעט 70% מהמשרות מאויישות באמצעות היכרות וקשרים מקצועיים. נטוורקינג זו מיומנות נרכשת אך גם הדרך הטובה ביותר כדי להשיג את המשרה הנכונה עבורכם
נטוורקינג זו מהימנות נרכשת, שדורשת ידע, אימונים ומחויבות. לפי נתוני משרד העבודה האמריקאי, 70% מהמשרות הפנויות מאויישות באמצעות נטוורקינג, ובקרב קהילת ההיי-טק המצומצמת הנתון הזה גבוה אף יותר. הדרך המהירה ביותר לפרוץ לסצנת הסטארט-אפים היא להכיר את האנשים הנכונים.
- כך תשדרגו את הקריירה שלכם בשנה החדשה
- בשביל זה יש חברים? דווקא המכרים הרחוקים ישיגו לכם עבודה
- למה נשים לא מגיעות לדרגות בכירות? כי הן לא טובות בנטוורקינג
יתרון נוסף במציאת עבודה באמצעות קשרים אישיים ומקצועיים הוא מציאת העבודה הנכונה עבורכם. בכך שתפגשו את האנשים הנכונים באירועים הנכונים, ובכך שתיצרו שיחות ותצברו ניסיון, תמצאו את עצמכם במרחק נגיעה מהזדמנויות מקצועיות מסקרנות ומתגמלות.
עם זאת, החלק המאתגר ביותר בתהליך בניית רשת הקשרים הוא ההתחלה. באתר טיים פרסמו 10 טיפים שיעזרו לכם להכניס את הרגל בדלת של חברות חדשות ומרגשות:
1. שפרו את המותג המקוון שלכם:
צאו מנקודת הנחה שכל מי שתפגשו יחפש אתכם באינטרנט. לכן, מומלץ לעבור על המותג הדיגיטלי שלכם כדי לוודא שהוא מספר סיפור אחיד ורלוונטי. הקדישו תשומת לב מיוחדת לפרופיל הלינקדאין שלכם, כולל בחירת התמונה והתקציר.
2. התחילו עם חבריכם לצבא או ללימודים:
בעודכם מתמקדים בבניית רשת קשרים מקצועית, אל תזלזלו בערך הקשרים שכבר יש לכם. הצטרפו לקבוצות של בוגרי התואר שלכם בלינקדאין ובפייסבוק. נסו גם להכיר בוגרים נוספים של החוג שלכם משנים קודמות. חברים מהצבא גם כן יכולים להיות מקור טוב לרשת הקשרים המקצועית שלכם.
3. מצאו את האנשים שכבר עוסקים בעבודה שאתם רוצים
כשאתם פוגשים מישהו שעובד במשרה מעניינת, תציעו לקנות לו קפה בתמורה לעצות בענייני קריירה. לאחר הפגישה, אל תתביישו לבקש שיחבר אתכם לכל מי שהוא מכיר שיכול להיות מעניין עבורכם לפגוש.
4. חפשו את האירועים המתאימים
חפשו באפליקציות ובאתרים המפרסמים אירועים מקצועיים, כמו Meetups כדי למצוא אירוע נטוורקינג בסמוך למקום מגורכם. אם אתם פוגשים אדם שנראה לכם מעניין, בררו איתו אם הוא מכיר אירועים דומים נוספים. אירועי האקתון הם גם הזדמנות מעולה לפגוש אנשים מתחומי עניין דומים.
5. תביאו חבר
מלחיץ אתכם להסתובב באירוע שבו אתם לא מכירים אף אחד? נסו להסתובב בחדר ביחד עם חבר. תוכלו לעזור אחד לשני לזהות אנשי קשר מרכזיים ולהציג את עצמכם.
6. התעניינו באדם השני
זו עובדה ידועה שאנשים אוהבים לדבר על עצמם. הפגינו עניין אמיתי בדבריו של האדם השני, במקום בעצמכם. הכינו מראש כמה שאלות כלליות, כמו "מה הדבר האהוב עליך בעבודה?" או "מה החלק המאתגר ביותר?".
7. הציגו את עצמכם
הכינו מראש נאום היכרות קצר של לא יותר מ-30 שניות, בו תשתמשו כשמגיע תורכם לדבר על עצמכם. שתפו בנקודות החוזק שלכם ובמה שמעניין אתכם. אם אתם יודעים איזה מין תפקיד אתם מחפשים, ציינו זאת. בצורה כזו, אנשי הקשר שלכם יוכלו להיזכר בכם אם הזדמנות מתאימה תצוץ.
8. הכו על הברזל בעודו חם
אספו כרטיסי ביקור, כך שתוכלו לחזור לאותם אנשי הקשר כבר למחרת. בהזמנה שתשלחו דרך המייל או בלינקדאין, הקפידו להזכיר את אחד מנושאי השיחה עליהם דיברתם בעת המפגש הראשוני, כדי להסביר את ההתעניינות שלכם וכדי לעזור להם להיזכר מי אתם. עם זאת, דאגו לשלוח הזמנה קצרה, והכי חשוב - תמיד תשאלו כיצד תוכלו אתם לעזור להם.
9. אל תיקחו ללב
אם אתם לא שומעים מהם חזרה מיד, אל תקפצו למסקנות. חכו שבוע, ואז צרו קשר שוב. כלל אצבע טוב הוא שלוש הודעות במרחקים סבירים אחת מהשנייה. אם עדיין לא שמעתם מהם, אל תעלבו, קרוב לוודאי שהם פשוט עסוקים.
10. היו אנושיים
צרו קשרים למען יצירת קשרים, ומכיוון שאיכפת לכם מאנשים אחרים, ולא כדרך להשגת מטרות נסתרות. קל לשכוח מזה כשעיקר ההתמקדות היא על המטרה הנכספת של מציאת עבודה, אבל זכרו שאיש לא אוהב להרגיש מנוצל. היו אמיתיים וכנים. הציעו לעזור לאחרים בכל הזדמנות שיש לכם. האדיבות שלכם תשתלם בסופו של דבר, אך היו אדיבים למען האדיבות ולא ממניעים אינטרסנטיים.