$
משפט

בית המשפט אישר: הקפאת הליכים לסולתם רדד ל-13 יום

נאמני החברה שנקלעה לחובות של 59 מיליון שקל ינסו להוביל בתקופה זו תוכנית הבראה. עובד ותיק בחברה אמר בדיון: "יש עובדים בחברה כבר 20 ו-30 שנה. תמיד שילמו לנו בזמן. תנו לנו להמשיך להתפרנס בכבוד"

זוהר שחר לוי 10:4618.11.15
בית המשפט המחוזי מרכז שבלוד אישר היום (ד') הקפאת הליכים למשך 13 ימים לרשת סולתם רדד שנקלעה לחובות של 59 מיליון שקל. בתקופה הזו ינסו הנאמנים שמונו לחברה ינסה להוביל את החברה לתוכנית הבראה ולמצוא לה משקיעים או רוכשים. במהלך הדיון שהתקיים בפני שופטת המחוזי מרכז, עירית וינברג-נוטוביץ', ציין בא כוחה של החברה, עו"ד שלום (שולי) גולדבלט כי שני משקיעים פוטנציאליים כבר הביעו עניין להשקיע בה – מנכ"ל איקאה לשעבר שלומי גבאי וחברת נעמן פורצלן והאחים מאיו.

 

לפי עו"ד גולדבלט הקפאת הליכים, גם אם לתקופה קצרה, עדיפה על הליכי פירוק וכי יש לאפשר לחברה לנסות ולשקם את עצמה. עוד לדבריו, במקרה של סולתם רדד, מדובר בחברה הפעילה כבר 65 שנה ורוב נכסיה אינם מוחשיים כמו מוניטין, ידע שנצבר, פריסת החנויות ומיקומם כך שאין נכסים מוחשיים למכירה.

 

נציגת בנק דיסקונט בדיון, אחד מנושיה הגדולים של סולתם רדד, התנגדו לבקשת ההקפאה. לפי נציגת הבנק, אין בתוכנית שהוצעה כל תוכנית עסקית ואין תרומת בעלים. הנציגה נענתה לתיקון בהצעת החברה כי הקפאת ההליכים תימשך כ-10 ימים ולא במשך חודש.

 

בחברת סולתם רדד כ-100 עובדים. נציגתם בדיון ביקשה לאשר לחברה תקופת הקפאת הליכים וציינה כי גם במקרה קריסתה השנייה של אופיס דיפו לא האמינו שיצליחו לשקם את החברה ובכל זאת הצליחו.

 

חנות של סולתם רדד. החברה תנסה לשקם את עצמה חנות של סולתם רדד. החברה תנסה לשקם את עצמה צילום: אוראל כהן

 

נציג של חברת "עולם הבית", המשתף פעולה עם סולתם רדד והינו נושה ב-200 אלף שקל ציין במהלך הדיון כי ישנה אפשרות לחבירה בין שתי החברות. "אני מכיר את החברה הרבה מאוד שנים", סיפר בדיון, "אנחנו חיים את התחום ואנחנו חושבים שיש סינרגיה מדהימה בין העסק שלנו לבין הרשת. אנחנו בוחנים ברצינות רבה אפשרות של חיבור בין שני הגופים – שיחסוך עלויות אדמיניסטרציה. יש לנו את כל המערכת כמערכת מקבילה".

 

צביקה גרינברג, נושה נוסף של החברה, בסכום של 2.2 מיליון שקל, ביקש גם הוא לאפשר לחברה תקופת הקפאת הליכים. "אני מכיר את דוד ליברמן (בעלי החברה, זש"ל) במשך 20 שנה. זה איש שעומד במילתו. זו חברה שאפשר להעמיד אותה על הרגליים ויש לה סיכוי טוב ואני ממליץ לתת לה את האפשרות".

 

בשלב הזה ביקש לשאת דברים סמי בכר, שעובד בסולתם רדד כמעט 30 שנה. בכר סיפר בדמעות על העבודה ברשת כשעובדים נוספים באולם החלו גם הם לדמוע. "אני מכיר את הבעלים 20 שנה", סיפר בקול חנוק. "ליברמן לא חייב לנו כסף, אף פעם לא איחר בתשלומים. הדלת הייתה פתוחה עד היום. אנחנו מבקשים – תני לנו לקבל את המשכורת בכבוד. אנשים שמתפרנסים 20 ו-30 שנה. אני לא חושב שיש חברה שמחזיקה אנשים כל כך הרבה זמן במקום אחד. זה לא בגלל העיניים היפות, זה בגלל שטוב לנו. אנחנו עובדים קשה ועובדים למען החברה. זה שאני מחזיק 28 שנה בעבודה זה לא בגלל שלא היה לי מקום ללכת אליו. אני מבקש שתתנו לנו להמשיך".

 

 

דוד ליברמן, בעלי סולתם. אחד העובדים בדיון: "הוא אף פעם לא איחר בתשלומים. תמיד שילם לנו בזמן" דוד ליברמן, בעלי סולתם. אחד העובדים בדיון: "הוא אף פעם לא איחר בתשלומים. תמיד שילם לנו בזמן" צילום: עמית שעל

 

לאור ההסכמות ולאור העובדה שגם הבנקים שהתנגדו תחילה לבקשת ההקפאה, אישרה השופטת וינברג-נוטוביץ הקפאת הליכים למשך 13 יום ומינתה את עו"ד עמית פינס ואת עו"ד רון חכים כנאמנים לחברה בתקופה זו. "הנאמנים", כך לפי ההחלטה, "יפרסמו הזמנה להציע הצעות לרכישת פעילות החברה או השקעה בחברה בכל דרך או צורה שהיא".

 

בתחילת השבוע פנתה חברת סולת-רדד לבית המשפט בבקשה לקבלת צו הקפאת הליכים לאחר שנקלעה לקשיים כלכליים ולחובות שלכ-60 מיליון שקל לנושים שונים. החברה, העוסקת בייצור, ייבוא ושיווק של מגוון מוצרים בתחום הבישול, האירוח ומוצרי נוי לבית הוקמה בשנת 2001 במסגרת מיזוג פעילות של שתי חברות – סולתם ו-רדד שפועלות בארץ מזה כ-65 שנים.

 

לפי בקשת החברה, הקשיים הכלכליים נבעו מכמה סיבות, בהם מבצע צוק איתן שפגע במשק כלכלית, שינויים בשוק וכניסת מתחרים לצד כשל ניהולי וניתוח באופן לקוי את הענף. חובות החברה, כך לפי בקשתה, עומדים על כ-59 מיליון שקל, לא כולל חוב בעלים. מפירוט החובות עולה חוב לנושים בדין קדימה (עובדים, רשויות, שכירות, חשמל ועוד) בגובה של כמיליון שקל, חובות לנושים מובטחים (בנק דיסקונט, בנק מזרחי טפחות וכו') הנאמד בכ-29 מיליון שקל, חובות לנושים המחזיקים בערבות אישית של כ-19 מיליון שקל, כ-11 מיליון שקל חוב לנושים רגילים ועוד כ-5.5 מיליון שקל חוב החברה לבעלי המניות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x