מורים בישראל מרוויחים פחות מעמיתיהם במקסיקו או בטורקיה
ישראל נמצאת במקום השמיני מהסוף בקרב מדינות ה-OECD בשכר המורים; בבתי הספר העל יסודיים, מורים בישראל משתכרים כרבע מאשר בלוקסמבורג וכשליש ממורים בגרמניה
- אי־השוויון בחינוך - לא רק בגלל הפער הכלכלי בין הרשויות
- מספר התלמידים בכיתה יירד ל־34 לכל היותר, בעיקר ברשויות החזקות
המדינה בארגון ה-OECD בה שכר המורים הוא הגבוה ביותר היא לוקסמבורג, שם מורים בבתי הספר העל יסודיים מרוויחים שכר שנתי התחלתי של 79,920 דולר. בישראל לעומת זאת שכרם של מורים בבתי הספר העל יסודיים מתחיל ב-19,917 דולר, נמוך משמעותית מהממוצע במדינות הארגון, שעומד על 31,013 דולר בשנה.
השכר בהוראה עולה עם הוותק אך גם לאחר 15 שנות ניסיון המורים בישראל משתכרים הרבה פחות מעמיתיהם במרבית המדינות המפותחות. לשם השוואה, בארה"ב מורה בבית ספר על יסודי עם 15 שנות ניסיון משתכר 60,965 דולר בשנה ומקבילו בישראל משתכר 28,715 דולר בשנה בלבד, פחות ממחצית.
המדינות בהן מורים משתכרים פחות מאשר בישראל הן (בסדר יורד) יוון, צ'ילה, צ'כיה, קולומביה, פולין, אסטוניה, סלובקיה והונגריה. בהונגריה, שנמצאת בתחתית הרשימה שכר המורים העל יסודיים מתחיל ב-10,647 דולר בשנה.
מערכת החינוך מתחרה עם סקטורים אחרים על מנת למשוך בוגרי אוניברסיטאות מוכשרים ומתאימים. לפי הדו"ח, מחקרים מראים כי השכר ואפשרויות תעסוקה אחרות הם גורמים המשפיעים מאוד על האטרקטיביות של הוראה בקרב אקדמאים. בארה"ב למשל, איכות המורים השתפרה במהלך המיתון הכלכלי מכיוון שאופציות תעסוקה אחרות נסגרו בפני אקדמאים. "השכר ההתחלתי של מורים בהשוואה לשכר המוצע במקצועות אלטרנטיביים אחרים, וצפי הגידול בשכר משפיעים מאוד על החלטת בוגרי האוניברסיטאות לפנות להוראה", נכתב בדו"ח. לכן, מחברי הדוח מציעים למדינות המעוניינות להגדיל את היצע המורים שלהן להגדיל את השכר ההתחלתי וכן לשפר את אופציות ההתקדמות בקריירה של המורים.