ראש עיריית נצרת עילית שמעון גפסו זוכה מאשמת קבלת שוחד והפרת אמונים
שמעון גפסו, שנמצא בחופשה, זוכה מעבירות שוחד שיוחסו לו בשל הבטחות לפעילים לפני בחירות 2009. עם הקראת ההחלטה פרץ גפסו בבכי. בשלב זה הוא לא ישוב לתפקידו בשל הליך ערעור בעליון בהרשעות אחרות
עון גפסו, ראש עיריית נצרת עילית המושעה, זוכה היום (ב') בבית המשפט המחוזי בחיפה מעבירות שוחד לאחר שהתקבלה גרסתו. "משנבדקו הראיות לגופן, והמדינה לא הרימה את הנטל המוטל עליה להוכיח את אשמתו של הנאשם מעבר לכל ספק סביר אני מזכה אותו מכל העבירות המיוחסות לו", כתבה השופטת דיאנה סלע בפסק הדין. .
- שמעון גפסו כופר באשמה
- שמעון גפסו יצא לחופשה עד שיוכרע כתב האישום השני נגדו
- הפרקליטות מערערת על גזר דינו של ראש עיריית נצרת עילית: דורשת מאסר בפועל וקלון
כתב האישום נגד גפסו הוגש במאי 2014 ומדובר בכתב אישום שני שהוגש נגד ראש העיר, כשבשניהם נטען לגביו כי קיבל שוחד. באישום זה, נאשם גפסו בעבירות של קבלת שוחד, התנאת שוחד והפרת אמונים.
לפי כתב האישום, כשהתמודד גפסו על ראשות עיריית נצרת עילית בשנת 2008 הוא הבטיח למספר פעילים שעבדו עבורו ועבור רשימת "עורי עיר" שבראשה עמד כי תמורת פעילותם ידאג לקבלם לעבודה בעירייה אם ייבחר לראשות העיר. גפסו, כך נטען, הבטיח לאחד הפעילים משכורת שתהיה גבוהה מ-6,000 שקל בחודש ולפעיל נוסף הבטיח כי יקבל תפקיד בכיר בעירייה. אותם פעילים, נטען עוד, פעלו לטובת גפסו ורשימתו בבחירות בעקבות ההבטחות הללו.
לאחר הבחירות, כך מפרט כתב האישום, פעל גפסו לקבל לעבודה בעירייה פעילים שעבדו עבורו ובהם שני הפעילים שהוזכרו. אחד מהם נקלט לעבודה בעירייה ופוטר בהמשך והשני לא התקבל בסופו של דבר לעבודה בעירייה. "במעשיו", כתב בא כוח הפרקליטות רז ולטר בכתב האישום, "הבטיח הנאשם לפעילים שעבדו עבורו עבודה בעירייה, בתמורה לפעילותם במערכת הבחירות. בכך, התנה בין פעולה הקשורה בתפקיד ראש העירייה, לבין קבלת שירות מפעילים אלה במערכת הבחירות".
גפסו כפר במיוחס לו בכתב האישום. לטענת באי כוחו, עוה"ד ד"ר יעקב וינרוט, עמית חדד ואושר רובינגר, גם לו ביצוע את העבירות שיוחסו לו, אין מקום לאישום נגדו משום שלא היה איש ציבור בעת ביצוען. לשיטת הסנגורים, לא ניתן להאשים את ראש העירייה בעבירה של שוחד משום שזו חלה רק כאשר מדובר באיש ציבור שקיבל טובת הנאה בעד פעולה הקשורה בתפקידו כאיש ציבור. בעניינו של גפסו, כך לעמדתם, במועדים שהוזכרו בכתב האישום הוא לא היה איש ציבור – לא ראש עיר ואף לא מועמד לראשות העיר, שכן הוא הגיש את מועמדתו רק בהמשך. "גם אם גפסו היה מבטיח את ההבטחות המיוחסות לו באותם צבעים וגוונים שהתביעה מייחסת להבטחות אלו", כתבו פרקליטיו לבית המשפט, "אין מקום לאישום".
לפי פסק הדין שניתן על ידי השופטת סלע, המדינה "לא הרימה את נטל ההוכחה כי הנאשם היה מועמד עת הבטיח הבטחות וממילא לא עבר עבירה של התנאת וחד ולקיחת שוחד (ביחס לאחד הפעילים, זש"ל)". עוד מצויין כי ביחס לפעילים אחרים, לא הוכח מתי נעשו ההבטחות ולא לא הוכח מעבר לכל ספק סביר כי ניתנו לאחר שהנאשם נעשה מועמד.
בנוסף לכך, כך לפי פסק הדין, אפילו אם נתן גפסו הבטחות לא הוכחו יסודות עבירות השוחד ומה הטובה שקיבל בעד אותה ההבטחה.
"משלא הוכח הקשר הסיבתי בין המתנה להבטחה, ומודועתו של גפסו לכל היסודות העובדיים בעבירה ולכך שהמתת ניתנה בעד עשיית פעולה הקשורה בתפקידו, ומשלא הוכח כי הנאשם התנה את ההבטחה במתת, אני רואה לזכות את הנאשם מעבירות השוחד המיוחסות לו", לפי פסק הדין.
גפסו, השוהה בימים אלו בחופשה בשל כתב האישום נגדו, מתמודד בימים אלו עם גלגולו של כתב אישום נוסף בו הורשע בקבלת שוחד ונידון לחצי שנה של עבודות שירות. זאת, לאחר שהפרקליטות ערערה על העונש הקל שניתן לו ודורשת לגזור עליו עונש מאסר בפועל והטלת קלון. הדיון בערעור מתנהל בימים אלו בבית המשפט העליון.
פרקליטיו של גפסו, ד"ר יעקב וינרוט, עמית חדד ואושר רובינגר, מסרו: "שוב הוכיח בית המשפט את עצמאותו, את יכולתו להתנתק מרוחות קהל מנשבות ונתן פסק דין שברר את העובדות אחת לאחת וקובע את זיכויו של גפסו. אם החקירה היתה מתנהלת כמו שצריך כתם האישום לא היה מוגש".