$
בארץ

ועד נמל אשדוד יסיר היום את ההתנגדות להקמת נמל פרטי

במסגרת ההסכם שצפוי להיחתם בין ההסתדרות למשרד התחבורה, יזכו 1,300 העובדים להבטחה שמרבית שכרם לא ייפגע בעשור הקרוב, והנמל יעבור שיפוץ כדי להתחרות בנמל הפרטי שיוקם בסמוך אליו ב־2021. ועד נמל חיפה מסרב לחתום על הסכם דומה

מיקי פלד 07:0331.01.16

אחרי כשנתיים של משא ומתן, צפוי להיחתם היום הסכם הרפורמה בנמל אשדוד שבין ההסתדרות למשרד התחבורה. ההסכם מסיר את המכשול האחרון לקראת ההקמה של הנמל הפרטי הצמוד לרציפי הנמל הממשלתי ב־2021. ההסכם צפוי להתמקד בשני נושאים עיקריים: שיפור תשתיות הנמל הממשלתי, בכדי שיוכל להתחרות בנמל הפרטי החדש, ורשת בטחון לעובדים שתשמור שתנאי העבודה שלהם לא ייפגעו.

במסגרת ההסכם, 1,300 העובדים בנמל יזכו להבטחה כי בעשור הקרוב הם ישתכרו לפחות 70% מהפרמיות שהם זוכים להם כיום. מכיוון שפרמיות הן תוצאה ישירה של כמות העבודה בנמל, ההסכם מבטיח להם בפועל כי שכרם, העומד על 29 אלף שקל בממוצע בחודש, לא ייפגע אם כמות העבודה בנמל הממשלתי תרד לאחר הקמת הנמל הפרטי.

בנוסף, העובדים יקבלו גם ככל הנראה כספים נוספים להוצאות לרווחת העובדים על פי שיקול דעת הועד, בסכום שמוערך בכמיליון וחצי שקל. 

  צילום: אריאל שרוסטר

 

בצד של התשתיות, המדינה תממן בכמיליארד שקל את העמקת המים בנמל כך שיוכל לקלוט אוניות משא גדולות כמו שיהיה בנמל הפרטי, חידוש של המנופים ושיפוץ הרציפים ועוד. הנמל יעבור גם שינוי ארגוני כשמחלקת הים, שכוללת 85 עובדים (בהם הנתבים) תעבור לעבוד תחת חברה־בת של חברת נמלי ישראל. צעד כזה אמור היה לפגוע ביכולת השביתה של עובדי הנמל, אך כפי שהם כבר הוכיחו בעבר, הם יכולים לנקוט בעיצומים גם על הקרקע ולא זקוקים לנתבים כדי לשבש את הפעילות בנמל כולו.

 

ההסכם לא צפוי להכיל סעיף שיפגע בנכונות העובדים להנפיק 49% מהנמל בבורסה. זאת על אף שהעובדים לא מתנגדים להנפקה, עליה כבר סוכם ב־2005 — אז גם קיבלו מענק של 50 אלף שקל תמורת הסכמתם למהלך. סוכם בין הצדדים שמשא ומתן נפרד יתקיים בהמשך על ההנפקה עצה.

 

במקביל, ועד נמל חיפה, שגם לידו עתיד להיפתח נמל פרטי ב־2021, מאבד מכוח המיקוח שלו מול משרד התחבורה. זאת משום שהוועד בחיפה מסרב לחתום על הסכם דומה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x