$
בארץ

אושרה הצעת חוק: ייצוג של 5%-7% לעובדים עם מוגבלויות בגופים ציבוריים

עוד נקבע על פי ההצעה כי בכל מקום עבודה ציבורי ימונה ממונה לשילוב אנשים עם מוגבלות שישמש כתובת לפניות העובד והמעסיק בנושא ייצוג הולם

רוני זינגר 21:3715.02.16

מליאת הכנסת אישרה הערב (ב') את הצעת החוק לייצוג הולם של עובדים עם מוגבלויות בגופים ציבוריים. ההצעה אושרה בקריאה ראשונה פה אחד, בתמיכתם של 26 חברי כנסת, והיא הוגשה על ידי חברי הכנסת איציק שמולי (מחנה ציוני) ויואב קיש (ליכוד).

 

 

 

הצעת החוק מבקשת לתקן את חוק שירות המדינה (מינויים) ולקבוע כי גופים ציבוריים, בהם משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות, כוחות הביטחון, חברות ממשלתיות, מוסדות להשכלה גבוהה ועוד יחויבו להעסיק אנשים עם מוגבלות בשיעור של 5%-7%, וזאת באופן קבוע ותוך מתן עדיפות לאנשים עם מוגבלות משמעותית (אדם שדרגת נכותו עולה על 40% או מי שהוגדר כמשתקם על ידי הרשויות).

.

עוד נקבע על פי ההצעה כי בכל מקום עבודה ציבורי ימונה ממונה לשילוב אנשים עם מוגבלות שישמש כתובת לפניות העובד והמעסיק בנושא ייצוג הולם. הממונה יגיש דו"ח שנתי לשר הממונה ובו שיעור הייצוג.אם יתברר כי הגוף אינו עומד ביעד, תוגש תכנית שנתית עתידית שתאושר על ידי הנהלת הגוף הציבורי כדי לאפשר תיקון ועמידה ביעד שהוצב בחוק.

 

 

איציק שמולי איציק שמולי צילום: אלכס קומולויסקי

 

כיום, חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי על מעביד לפעול לשילוב הולם של אנשים עם מוגבלות, אך הוא לא קובע מהו ייצוג הולם ולא מפרט אלו צעדים יש לנקוט על מנת ליישמו. לכן, במקרים רבים הסעיף האמור כלל לא ממולא ואינו נאכף.

 

בדוח שפירסם לפני כשלוש שנים מבקר המדינה, הוא התייחס לנושא טיפול הרשויות בשילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה. הדו"ח קבע בין השאר כי "שיעור העסקתם של אנשים עם מוגבלות בשירות המדינה נמוך ועמד על 2.05% בלבד מעובדי המדינה בשנת 2010 אף ששיעורם באוכלוסייה היה למעלה מ-5%.

 

המבקר גם מצא כי למרות שקיימת החלטת ממשלה לייעד משרות לאנשים עם מוגבלות, נציבות שירות המדינה לא פעלה די לקידום ייצוגם ההולם של אנשים עם מוגבות בשירות המדינה והיקף העסקתם לא גדל.

 

 

 

שמולי אמר הערב כי "השלמנו היום צעד אחד נוסף, גדול ומשמעותי, בדרך ליעד הנכסף של שילוב אנשים עם מוגבלות בשוק התעסוקה בדרך לשילובם המלא בחברה. יותר מדי שנים המדיניות כלפי ציבור האנשים עם המוגבלות היה פשוט לומר להם להישאר בבית ולשבת בצד כי אין להם ואין להם יכולות. זה כמובן לא נכון. העסקת אנשים עם מוגבלות טובה לכולם: למשק, למעסיקים וכמובן לעובדים".

 

קיש מסר כי "האחריות שלנו כחברה היא לשלב אנשים עם מוגבלויות ולא להחריג אותם. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להוסיף אותם למעגל העבודה ולגרום להם להיות חלק אמיתי מהחברה. לשיקול הזה מתווסף שיקול כלכלי: מעל 5 מיליארד שקל בשנה הולכים לאיבוד בגלל אי שילוב אנשים עם מוגבלויות במעגל העבודה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x