בהתערבות מנכ"ל האוצר: נדחה הדיון על אישור הבונוס למנכ"ל דוראד
זו הפעם השנייה שבה האוצר מתערב ודוחה דיון בדירקטוריון על הבונוס של אלי אסולין בהיקף של כ-2 מיליון שקל. אחת השותפות, דורי אנרגיה, טוענת שזורלו הטורקית ומשפחת אדלסברג הוציאו מהחברה במרמה כ-140 מיליון דולר
- למרות העבר הפלילי: לוזון יורשה להחזיק בדוראד
- קצא"א דורשת מדוראד מידע כדי לגלות מה קרה ל־140 מיליון דולר
- רשות החברות הממשלתיות תבקש מהמשטרה לחקור את דוראד
זו הפעם השנייה שדירקטוריון החברה דן בבונוס של אסולין, שנע סביב 2 מיליון שקל, וגם בפעם הקודמת בשל התערבות משרד האוצר הדיון בבונוס נדחה. שכרו של מנכ״ל דוראד הוא כ-120 אלף שקל בחודש ברוטו.
דוראד היא חברת תחנת כוח הממוקמת באשקלון, על קרקע שהיתה שייכת עד שנת 2008 לאחת השותפות הבכירה בדוארד, קצא"א הכמו־ממשלתית (37.5%), ונציגיה בדירקטוריון חייבים להישמע להנחיות משרד האוצר. מלבד קצא״א, שותפות בדוראד גם חברת אדלקום (בבעלות משפחת אדלסברג), חברת זורלו הטורקית וקבוצת דורי אנרגיה (שנשלטת יחד בידי קבוצת דורי וחברת ההשקעות אלומיי).
בשנה האחרונה פרץ סכסוך חריף בין השותפות השונות, ובעיקר בין קבוצת דורי לבין זורלו הטורקית ומשפחת אדלסברג. על פי הטענות של דורי אנרגיה, כפי שהועלו בתביעה נגזרת שהגישה החברה לבית המשפט, זורלו ואדלסברג עשו יד אחת מאחורי גבה של החברה בשביל להוציא ממנה במרמה כ-140 מיליון דולר שהתחלקו בין שניהם.
בימים אלה עורכי הדין של קצא״א בודקים אם הטענות של דורי אנרגיה נכונות, כדי להחליט באיזה צעד צריכה קצא״א לנקוט. בינתיים, גם לזורלו ישנן טענות כנגד קבוצת דורי.
לכן, דירקטוריון דוראד דן הערב גם ביוזמה להקים ועדת מחלוקות מטעם הדירקטוריון שתבדוק את טענות שני הצדדים ותנסה להכריע ביניהם בתוך שנה, כלומר עד מרץ 2017, אז גם אמור לפקוע הזיכיון של קצא״א מטעם המדינה.
ההצעה הזו טרם התקבלה ודירקטוריון החברה צפוי לדון בה בישיבתו הבאה בעוד כמה שבועות, לאחר שעורכי הדין של השותפות השונות יביעו את עמדתם.