צרות בצרורות: בקשת פירוק נגד מרום סיטי של ענבל אור
רוכשי דירות טוענים כי החברה מכרה 70 דירות בבניין של 50 דירות. במקביל, הוגשה בקשה להקפאת הליכים נגד חברת אור סיטי. דיון מאוחד בבקשות יתקיים בעוד יומיים
חברים בקבוצת רכישה בפרויקט של יזמית הנדל"ן ענבל אור ברחוב חורגין ברמת גן, הגישו הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בת"א בקשת פירוק נגד חברת מרום סיטי הפרטית שבשליטתה. במקביל, 11 נושים של ענבל אור הגישו הבוקר בקשה להקפאת הליכים נגד חברת אור סיטי. הן בקשת הפירוק והן הבקשה להקפאת הליכים הועברו לתגובת אור. דיון מאוחד בבקשות יתקיים ביום רביעי הקרוב (23.3.16).
על פי הבקשה לפירוק, מדובר בארבעה רוכשי דירות בפרויקט המתוכנן – בניין של 9 קומות ובו תוכננו 48 דירות - שביקשו לקבל את כספם בחזרה. אלא שלטענתם לאחר שחתמו על הסכמי הביטול, והיו אמורים לקבל בחזרה מאות אלפי שקלים כל אחד, התגלו על ידם לכאורה פעולות "זיוף, עירוב נכסים וביצוע עסקאות כפולות". בין היתר, וכפי שגם בודקת רשות המסים, הם טוענים כי הוסטו כספים מחברות אחרות בקבוצה.
- מנהל הלקוחות של ענבל אור: "אין לי תשובה איפה הכסף"
- הולכת ומסתבכת: 14 מיליון שקל חסרים בקופתה של קבוצת רכישה שארגנה ענבל אור
- הספין של ענבל אור: תנהל את עסקיה באמצעות "צוות ניהול"
"לאחר שהחברה חתמה על הסכמי ביטול", נכתב בבקשה שהוגשה באמצעות עורכי הדין אביחי ורדי ותום קדמי, "אירעו כמה אירועים שנדמה שמחייבים בשלב הראשוני את פיקוחו של בית המשפט, ובשלב מאוחר יותר את פירוקה של החברה. האירועים הם: המחאות שהחברה מסרה לכל אחד מהמבקשים לא כובדו; חלק מהמבקשים קיבלו כנגד השבת כספם המחאות של חברות אחרות שבשליטת אור, או המחאות אישיות שלה, כולן חזרו.
"התברר כי חרף אי השבת הכספים, החברה מכרה את הזכויות של המבקשים לצדדי ג' וזאת חרף קיומן של הערות אזהרה; הפרויקט מכיל זכויות בנייה לכ-50 יחידות דיור במצטבר, אך החברה שיווקה ורשמה הערות אזהרה לכ-70 רוכשים שונים. כלומר, החברה שיווקה ורשמה הערות אזהרה עודפות לכ-20 חברים נוספים, וזאת ככל הנראה בעקבות ספקולציה אודות זכויות בנייה נוספות שייתכן שיתקבלו בעתיד הלא ידוע. כך ככל הנראה תומחר הפרויקט באופן שגוי".
11 נושים נוספים מבקשים הקפאת הליכים לאור סיטי
במקביל, 11 נושים של ענבל אור הגישו הבוקר בקשה להקפאת הליכים נגד חברת אור סיטי. מאחורי הבקשה עומדים עורכי הדין אלעד עפארי ממשרד כהן וילצ'יק, וכן שוקי שועלי ואלון שולמן המייצגים אותם. "בקשה דחופה זו המוגשת בשל חדלות פירעונה של החברה", הם טוענים, "נועדה למנוע כאוס מוחלט בחברה, בפרויקטים הרבים שבהן החברה מעורבת, על מנת למנוע נזקים בפרויקטים השונים ונזקים כבדים ביותר לנושי החברה.
על פי הבקשה, הנושים מבקשים לקבל צו "בהתאם לדברי עו"ד עמית פינס, בא כוח בנק מזרחי, בבית המשפט בשבוע שעבר במסגרת בקשת פשיטת רגל נגד אור". הם מצטטים את נציג הבנק שסיפר לבית המשפט כי לחברה 185 המחאות שלא כובדו בסכום של כ-10 מיליון שקל, וכן שהוטלו על חשבונותיה עיקולים על ידי רשות המיסים בסכום של שני מיליון שקל. הם מוסיפים כי "על אף הודעת בנק מזרחי כי יכבד כל התחייבות שהחברה תעמיד מולה כספים, החברה לא העמידה כספים בחשבונותיה ולמעשה מאפשרת שלא יכבדו את ההמחאות אשר פיזרה בהיעדר כיסוי מספיק".