$
בארץ

דו"חות רכבת ישראל מגלים: ב-2015 הוכפל מספר אירועי הבטיחות החמורים

לא רק תאונת דליפת הברום בדימונה - בשנה שעברה נרשמו ששה אירועי בטיחות חמורים הקשורים ברכבת, לעומת שלושה בשנת 2014

ליאור גוטמן 20:5426.03.16
"החברה רואה עצמה כאחראית וכמחויבת בנקיטת אמצעים להגנה על הסביבה וצמצום מפגעים סביבתיים. בפעילות החברה סיכונים סביבתיים שונים וביניהם אחסון חומרים מסוכנים ושימוש בדלקים, שינוע חומרים מסוכנים, רעש, פסולת, פליטות מזהמים לאוויר, זיהום קרקע ומקורות מים והזרמת שפכים תעשייתיים למערכת הביוב" - כך מצהירה רכבת ישראל בדו"חותיה הכספיים לסוף 2015 שפורסמו בחמישי האחרון, אז התברר שרכבת ישראל סיימה את 2015 ברווח נקי של כ-264 מיליון שקל.

 

אולם עיון בנתוני הרכבת חושפים ששנת 2015 הייתה רצופה אירועי בטיחות שרק בדרך נס הסתיימו ללא נפגעים, מה שמוכיח שתאונת הברום מלפני כשבוע וחצי לא הייתה אירוע נקודתי.

מימין: מנכ"ל הרכבת בעז צפריר ושר התחבורה ישראל כץ מימין: מנכ"ל הרכבת בעז צפריר ושר התחבורה ישראל כץ צילום: צביקה טישלר

 

כך למשל בפברואר וביוני 2015 נרשמו באזור תל אביב אירועים של מעבר מסוט (חשש לנסיעה בנתיב לא נכון) ובמצב "סכנה" שהסתיימו ללא נפגעים; ביולי באותה שנה בראש העין רכבת משא פגעה ברכב שנתקע על המסילה כאשר ההסבר האם מדובר באשמת הרכבת או בעל הרכב לא ברור; בספטמבר, רכבת נוסעים בכפר סבא עברה רמזור (סימנור) שהיה במצב "סכנה".

 

כמו כן, באוקטובר אשתקד נהג קרונית נסע באזור לוד ללא אישור ומבלי להקשיב לקריאות הפיקוד, תוך שיבוש כבד של כל תנועת הרכבות ובדצמבר באזור באר שבע שוב פגעה רכבת ברכב שעמד על המסילה. יצוין שבשבוע שעבר החליט המשרד להגנת הסביבה לפתוח בחקירה פלילית נגד ראשי הרכבת על התאונה ששיתקה את דימונה לכמה שעות בעקבות התנגשות רכבות שהובילה לנפלית מטען ברום מסוכן.

 

וכיצד זה ביחס לאירועי הבטיחות המהותיים שנרשמו ב-2014? עיון בדו"חות הרכבת לאותה שנה מבהיר שבאותה שנה נרשמו רק שלושה אירועי בטיחות מהותיים, זאת כאמור לעומת כשישה אירועים במהלך 2015.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x