מנכ"ל דלק אסי ברטפלד: "כל עתירות הגז נדחו פרט ליציבות השלטונית"
ברטפלד הגיב לראשונה רשמית לפסיקת בג"ץ בנוגע למתווה הגז: "אנחנו רואים את פיתוח לווייתן כמטרה ונעשה את זה הכי מהר". מנכ"ל דלק קידוחים הפתיע: "נמשיך במגעים למכירת כריש ותנין כאילו המתווה כולו אושר"
מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו הוסיף ש"מתווה הגז אושר פרט לפסקת היציבות. סעיף 52, יצוא, מיסוי ומחירים לא זזו ממסגרת המתווה וזה מעודד אותנו. אין מחלוקת על היציבות ובג"ץ לא התערב במהות אלא רק בשאלה הטכנית של סמכות הממשלה איך לתת את היציבות. בית המשפט מכוון את הממשלה למספר אלטרנטיבות וזה בדיוק מה שאנחנו נעשה עם שותפינו", אמר.
- נובל אנרג'י: "פסיקת בג"ץ מאכזבת, מצפים להסדר מהיר ונערכים להגן על נכסינו"
- איך ייראה היום שאחרי בג"ץ הגז
- מכה לנתניהו: שופטי בג"ץ דחו את מתווה הגז
אבו מזכיר שדלק ונובל הגישו תכנית פיתוח ללווייתן עם קבלת השקעה כבר בסוף 2016, עם הזרמת הגז במהלך 2019. "היה הרבה יותר פשוט ומהיר אם בית המשפט היה דוחה את כל העתירות, אבל אנחנו ושותפינו נמצא אלטרנטיבות ליציבות. לא משהים את העבודות על לווייתן ורוצים לשמר את לוחות הזמנים ונמשיך לקדם את הרגולציה המקבילה כמו פיתוח ורישוי כדי שנעבוד במקביל ולא בטור. אנחנו מקווים שלו"ז הפיתוח לא יפגע".
הדברים נאמרו במסגרת שיחת משקיעים של דלק שנערכת הבוקר.
מבחינת אבו יש מספר פתרונות כגון חקיקה כללית ("חוק פרויקטים לאומיים") שם אפשר לתת חסינות רגולטורית לפרויקט לאומי או שינוי בתנאי החזקה של לוויתן שיעניקו יציבות. "בג"ץ אף הציע שקילות כלכלית, כלומר לתת פיצוי במקרה של הפרה של יציבות. מבחינתנו זו אלטרנטיבה עדיפה כי יש פיצוי מלא. שמענו גם פתרונות אחרים כגון ערבויות אבל המטרה שלנו היא לבחור אלטרנטיבה טובה וכזו שלא תעכב את פיתוח לווייתן", אמר אבו.
אבו התייחס לשאלה מדוע הוא חושב שממשלת ישראל תמצא פתרון ואמר ש"נובל מזהה שממשלת ישראל מחויבת לנושא. אנחנו מאמינים שאפשר למצוא פתרון. אני לא מדבר בשם נובל ולא יודע איפה הקו האדום שלהם אבל גם הם וגם אנחנו מצפים למצוא פתרון מהיר". אבו הזכיר ששטר החזקה המקורי של לווייתן כולל סעיף של שינוי לוחות הזמנים במקרים של שינוי רגולציה ולכן אין סכנה מבחינת דלק להלאמת המאגר או להפקעתו.
אבו: ממשיכים במכירת כריש ותנין כאילו המתווה אושר כולו
במהלך התדריך הפתיע יוסי אבו ואמר שדלק תמשיך במגעים למכירת כריש ותנין כאילו המתווה כולו אושר ללא בעיות. "אין לנו רצון לעכב דבר. גם אם מתייחסים על מאגרים אחרים, למשל מאגר אפרודיטה שנמצאת בקפריסין, אין השפעה על לווייתן והרעיון של תשתית משותפת ללווייתן ואפרודיטה עדיין על השולחן ונבחן כל הזמן", אמר.