פלוג: אני מקווה שהגבלת שכר הבכירים לא תוביל לפרישה מואצת מהבנקים
נגידת בנק ישראל אמרה היום כי היא לא שוללת תקציב דו שנתי אם ישאירו בו מספיק רזרבות וקראה לממשלה לשקול העלאת מסים
"אני מקווה שהחוק להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית לא יביא לפרישה מוקדמת מואצת של אנשי מפתח בבנקים בבת אחת כי עדיף שתהליכים כאלו ייעשו באופן טבעי ומדורג", כך אמרה היום נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, בהתייחסות להודעת הפרישה של מנכ"ל בנק הפועלים בשבוע שעבר, ציון קינן. פלוג אמרה את הדברים במסיבת עיתונאים לרגל פרסום דו"ח הבנק לשנת 2015.
- בנק ישראל: פערי רמת החיים בין ישראל למערב ממשיכים לגדול
- בנק ישראל: קצבאות הילדים החדשות עוזרות בעיקר לחזקים
- בנק ישראל: לשקול השקעה ממשלתית או ערבות מדינה בפיתוח לווייתן ולהטיל מס גז על התעשייה
פלוג התייחסה גם לסוגיית התקציב הדו-שנתי ואמרה כי מבחינה כלכלית לא מדובר בהכרח ברעיון לא טוב, אלא שרק צריך ללמוד מטעויות עבר: "יש יתרונות לכאן ולכאן. אם הולכים לכיוון של תקציב דו שנתי אז חשוב מאוד קודם כל להימנע מבעיות שראינו בעבר עם התקציב הזה, כמו צבירה של התחייבויות לאורך זמן. אני חושבת שהיכולת לחזות את העתיד היא בעייתית יותר ככל שמסתכלים לטווח ארוך יותר, אבל אפשר להתמודד עם תקציב דו שנתי אם משאירים רזרבה מספיקה. בנוסף אם הולכים לתקציב שמתסכל על טווח יותר ארוך חשוב להשאיר יותר גמישות על ידי צמצום מספר הסעיפים התקציביים.
בדבריה פלוג התייחסה באריכות לצורך להגדיל את השירותים לציבור, וקראה לממשלה לשקול העלאת מסים כדי לממן זאת, כלומר לפעול בניגוד לרצונו המוצהר של שר האוצר משה כחלון לבחון הורדות נוספות של המסים בהינתן והגבייה העודפת של מסים מהציבור תימשך גם בחודשים הקרובים. לדבריה "הממשלה צריכה להגדיל את השירותים לציבור, גם אם זה אומר העלאת מסים באמצעות ביטול פטורים ואם בהעלאת שיעורי המס". הנגידה אמרה כי הצורך בהגדלת השירותים לציבור בא לידי ביטוי בצורה מובהקת במקומות כמו מערכות כמו חינוך ובריאות, להגדיל את פריסת מעונות היום, הכשרה מקצועית ושירותים נוספים שנדרשים כדי לסגור את פער רמת החיים בין ישראל למדינות המערב.