מזרחי טפחות: ענבל אור מכרה דירה בגבעתיים המשועבדת לבנק "בניגוד לדין ובחוסר תום לב"
ההכרעה בעניין פירוק החברות נדחתה למחר. לפי הבנק, אור מכרה את הדירה המשועבדת תוך שהיא משקרת לקונה כי השעבוד יוסר, ולאחר שכבר הוגשו נגדה בקשות לפירוק: "רוכש הנכס נפל בפח"
בנק מזרחי טפחות טוען כי דירה שבבעלות ענבל אור, אך משועבדת לבנק נמכרה על ידי אור "בניגוד לדין ובחוסר תום לב". הדברים נכתבו בהודעה בהולה שהעביר עו"ד עמית פינס המייצג את הבנק היום (ב').
שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין היה אמור להודיע על הכרעתו בעניין בקשות לפירוק קבוצת החברות של אור היום, אולם ההכרעה נדחתה למחר (ג') בבוקר.
על פי הבנק, אור מכרה את הדירה המשועבדת תוך שהיא משקרת לקונה בכך שהיא טוענת כי הבנק הסכים להסיר את השעבוד.
- החוקרים הטיחו בענבל אור: התעלמת מחוות דעת שעליך לשלם מס
- הנאמן על המכתב של ענבל אור לשופט: "ניסיון למשוך זמן ולשלוף שפן ברגע האחרון"
- ביהמ"ש האריך את הקפאת ההליכים לחברות של ענבל אור
פינס מזכיר בהודעתו דברים שאמר בדיון אתמול (א') עורך הדין של אור ראובן בולט, לפיהם אמור להיכנס לאור כסף ממכירת שני נכסים שבבעלותה. "כבר בשעת הדברים נשמעה אמירה זו מוזרה" כותב פינס ומסביר את תמיהתו, "לנוכח העובדה כי נכסיה האישיים של אור משועבדים רובם ככולם לטובות חובותיה לבנק".
פינס ממשיך ומסביר כי בעקבות הדיון ערכו אנשי הבנק בדיקה ומצאו כי אחד הנכסים שמכרה אור הוא דירה ברחוב ריינס בגבעתיים. אלא שלדברי הבנק הדירה משועבדת כדי להבטיח את תשלום חובה של אור לבנק בסך 17 מליון שקלים "דהיינו אין כל עודף ממכירת הדירה המשועבדת" מדגיש פינס במכתבו.
על פי פינס, אור מכרה את הדירה בתמורה ל-2.2 שקל, תוך שהיא מסבירה לקונה כי הבנק הסכים להוציא את הנכס מרשימת השעבודים שלה. "כמובן שלא נעשתה על ידי אור ולא על יד הרוכש כל פנייה לבנק על מנת לברר את המצב. רוכש הנכס נפל בפח אשר טמנה אור, שעה שברור שלא ניתן לבצע את עסקת המכר, הנוגדת את השעבוד, בוודאי ללא הסכמת בעל השעבוד (הבנק, א"ג)" מסביר פינס. "הכספים, שהועברו ככל הנראה לחברה שעה שכבר היו נגדה בקשות תלויות ועומדות לפירוק, ירדו לטמיון".
בסיכום דבריו טוען פינס כי אור יצרה בעל חוב חדש, תוך נקיטת פעולות המנוגדות לדין "על מנת לגרום לאנשים תמימים לשלם כספים אשר סיכוייהם לקבל תמורה בגינם קטנים עד אפסיים".
מענבל אור נמסר: "בתגובה לטענות הבנק שלחו בשעה האחרונה עורכי הדין של אור תגובה לבית המשפט. על פי התגובה עורך הדין של הקונים קיבל ממרכז המשכנתאות של בנק מזרחי טפחות אישור כי גובה ההלוואה המשועבדת הוא 2.2 מיליון שקלים. אלא שעל פי בנק מזרחי טפחות הדירה שועבדה לא רק לטובת המשכנתא שאור נטלה לצורך מימון קניית הדירה, אלא גם "לטובת החובות המסחריים של אור סיטי נדל"ן לבנק". אם טענת הבנק נכונה הרי שבתגובתה מתעלמת אור מהעבודה כי הדירה מושכנה לטובה חובה בסך 17 מיליון שקלים".