בלעדי לכלכליסט
פיתוח לווייתן יתעכב? מחזיקי אג"ח רציו כבר דורשים הסדר
מחזיק מהותי מבקש לכנס אסיפה ולהגיע להסדר עם החברה, המחזיקה ב־15% ממאגר לווייתן, לגבי איגרות החוב שאמורות להיפרע ב־2019. לדבריו, בשל בג"ץ הגז אין סיכוי שהמאגר יפותח עד למועד זה, ועל כן החברה לא תוכל עמוד בפירעון החוב
מחזיקי אג"ח של שותפות הגז רציו, המחזיקה ב־15% ממאגר לווייתן, החלו לפעול לכינוס אסיפה בכדי להגיע להסדר עם החברה לגבי איגרות החוב שאמורות להיפרע ב־2019 - כך נודע ל"כלכליסט". מדובר באיגרות חוב בהיקף של 371 מיליון שקל, שהונפקו באוקטובר 2014.
- אנליסטים: "ביטול מתווה הגז יכניס את הסקטור לסחרור עמוק"
- מנכ"ל דלק קידוחים מבטיח: "הגז מלווייתן יגיע עד סוף 2019"
- מנכ"ל דלק: "פתחנו בשיחות מול הממשלה להגיע לפתרון מהיר ליישום מתווה הגז"
בימים האחרונים פנה מחזיק מהותי (אדם המחזיק ביותר מ־5% מאגרות חוב של חברה מסוימת, אשר בשל כך יכול לדרוש כינוס אסיפה בשלל נושאים) לנאמן סדרת האג"ח של רציו, צורי גלילי מגפן נאמנויות, בבקשה לכנס אסיפת מחזיקים. לדבריו, בשל פסיקת בג"ץ שפסלה את פסקת היציבות במתווה הגז, אין שום סיכוי שמאגר לווייתן יפותח עד למועד פרעון אגרות החוב ב־2019. הוא טען כי רציו, שכל הכנסותיה אמורות להגיע מלוויתן, לא תוכל לעמוד בפרעון אגרות החוב ובמרבית הריבית של שנה זאת.
עוד טוען המחזיק המהותי כי הבקשה לכנס אסיפה נועדה לאפשר להנהלת רציו להבהיר למחזיקי אגרות החוב האם ב־2019 יהיו בידי החברה כ־450 מיליון שקל לפרעון החוב, כפי שהוצג למשקעים לקראת ההנפקה ב־2014. לדבריו, על רציו להגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח לפריסת החוב עד לשנת 2021, תוך מתן הטבות שונות.
רציו גייסה ב־2014 371 מיליון שקל בהנפקה של 337 מיליון אגרות חוב, לפי מחיר של 1.1 שקל לאגרת. אגרות חוב אלו נושאות ריבית שקלית לא צמודה של 6%, והן בעלות משך חיים ממוצע של 4.5 שנים. שותפות הגז הנפיקה את סדרת האג"ח הזאת כחלק מחבילת המימון שהיא אמורה לגייס לצורך הזרמת חלקה בפיתוח מאגר לוויתן. בשל כך, סדרת האג"ח הותאמה לתזרים שהיה צפוי מלוויתן, כך שהקרן תיפרע במלואה רק בסוף ספטמבר 2019, ומחצית מתשלומי הריבית השנתית יידחו למועד פירעון הקרן.
מרציו נמסר: "ההערכה היא שלוויתן יפותח עד סוף 2019. בנוסף, לרציו יש את האפשרות לעשות מימון מחדש, או במסגרת מימון הפרוייקט הכולל, של פיתוח המאגר. אין גם מניעה, למרות שאין צורך, לבצע גיוס הון במסגרת הנפקת זכויות בשנת 2019 לצורך פרעון האג"ח".