רוכשי הדירות במציצים דורשים למכור את דירת המריבה: "אל תהפכו אותנו לבני ערובה"
לטענת חברי קבוצת הרכישה סכסוך הבעלות על הדירה שנמכרה לכאורה גם לעופר לוזון וגם למי שנודע כמלך השוק האפור שלי נרקיס מעכבת את בניית הפרויקט ועלול לגרום להם לנזקים בלתי הפיכים: "לא הוגן שאנו נשלם על מחדליה של אור"
רוכשי הדירות בפרויקט מגדל מציצים של ענבל אור בצפון תל אביב, מבקשים למנות כונס נכסים ל"דירת המריבה" שנמכרה לכאורה לרוכש עופר לוזון ולמי שנודע כמלך השוק האפור שלי נרקיס, כך עולה מבקשה שהגישו היום (א') הרוכשים בפרויקט לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד עופר שפירא. "זה לא צודק להפוך את כלל בעלי הזכויות במקרקעין לבני ערובה בשל מעשיה ומחדליה של אור", כותבים הרוכשים לבית המשפט.
- ענבל אור: העובדים רימו אותי; העובדים: "הכפשות חסרות בסיס. שתיקח אחריות על מעשיה"
- בזמן המשבר: ענבל אור רכשה תכשיטים בכחצי מיליון שקל
- החברות של ענבל אור ממשרדי היוקרה יפונו וכל העובדים יפוטרו
הדירה בפרויקט של אור המתוכננת בפרויקט הסמוך לנמל תל אביב, עומדת במרכזה של הבקשה לפשיטת רגל שהוגשה לביהמ"ש נגד מארגנת קבוצות הרכישה. על פי הבקשה שהגיש לוזון הוא שילם מקדמה לאור סיטי, אך כשביקש לרשום הערת אזהרה על הנכס התברר לו כי ישנה כבר הערת אזהרה מצידו של שלי נרקיס, אשר נודע בעבר כ"מלך השוק האפור". עוד התברר בפני בית המשפט, כי הנכס שועבד לטובת נרקיס בעקבות הלוואה בגובה 7.5 מיליון שנטלה אור מנרקיס בחודשים האחרונים.
הרוכשים בפרויקט מציצים מבקשים לא להמתין לבירור עניין הבעלות על הדירה, למנות לה כונס נכסים ולמכור אותה. את יתרת התמורה מהמכירה מבקשים הרוכשים להעביר לקופת כונס הנכסים הזמני, זאת לאחר סילוק המשכנתא לטובת הבנק המממן. יש לציין כי עדין לא הוכרע הסכסוך על הדירה בין לוזון ושלי נרקיס ולא ידוע בידי מי מהם היא תישאר, אם בכלל.
"המשך החזקת הזכויות בנכס על ידי ענבל אור", כותבים הרוכשים לבית המשפט, "משמעו פגיעה חמורה ובלתי סבירה וגרימת נזקים עצומים ובלתי הפיכים לרוכשים. הרוכשים זכאים לממש את הזכויות כך שיועברו לידי גורם שיאושר על ידי הוועד המפקח והנאמן ועל ידי הבנק המלווה".
עוד מצוין כי יש צורך לפעול במהירות שכן אחרת יפקע היתר הבנייה שניתן לקבוצה "וספק אם ניתן יהיה לחדשו לאחר מכן". לשיטת הרוכשים, חלקה של אור בפרויקט כבר הסתיים והעובדה שהינה צד להסכם השיתוף לא צריך להפוך אותם ל"בני ערובה".
"עסקאות נוגדות שערכה אור ביחס לזכויותיה במקרקעין וכניסתה להליכי פשיטת רגל", נכתב עוד לבית המשפט, "אינם מוסיפים לאור זכויות מעבר למה שהיו לה כמי שהפרה את הסכם השיתוף. להפך, העסקאות הנוגדות, ההליך המשפטי הארוך הכרוך בבירור הזכויות, הם רק חיזוק לכך שההפרה אינה ניתנת לתיקון, וודאי שלא בלוח זמנים סביר מבחינת יתר בעלי הזכויות במקרקעין ומן הדין ומן הצדק שלא להפוך את כלל בעלי הזכויות במקרקעין כבי ערובה בשל מעשיה ומחדליה של אור".
מאז הוגשה בקשתו של לוזון עברה קבוצת אור להליך של הקפאת הליכים. בהמשך הורה שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, על פירוקן של החברות בקבוצה ועל מינויו של עו"ד איתן ארז כמפרקן הזמני. בנוסף, הורה השופט על כינוס נכסים זמני בעניינה של ענבל אור באופן אישי ועו"ד ארז מונה כבעל תפקיד גם לצורך הליך זה.
עו"ד יואב בן פורת ממשרדו של כונס הנכסים איתן ארז, מסר בתגובה: "בהחלטת בית המשפט המחוזי מיום 5.4.2016 ניתן צו איסור דיספוזיציה על כלל הנכסים של החברות ושל ענבר אור, עד להחלטה אחרת. כל נכס או זכות של החברות או של ענבל אור, ימומשו אך ורק בתיאום עם הנושה המובטח - בנק מזרחי טפחות - ובפיקוח המפרק הזמני, וזאת לאחר קבלת אישור בית המשפט".