$
דעות

גולן טלקום: שאלה של אמונה

אחרי החלטת רשות ההגבלים עומדים בעלי גולן טלקום בפני דילמה: האם לסגור את החברה או לעשות ניסיון להגיע להסכמות עם חברות אחרות לשיתוף רשת

אבי ברגר 08:1413.04.16
אחרי החלטת רשות ההגבלים עומדים בעלי גולן טלקום בפני דילמה: האם לסגור את החברה תוך הפסד של מאות מיליוני שקלים לטענתם; או לעשות ניסיון להגיע להסכמות עם סלקום או חברות אחרות לצורך שיתוף רשת, המשך השקעה והמשך שירות כדי להגיע להחזר השקעתם בתוך כמה שנים.

 

המוטיבציה להשקיע ולהגדיל את הסיכון הכספי עבור בעלי גולן תלויה ביכולתם להגיע להסכם שיתוף רשת טוב ולשמור על בסיס המנויים במחיר סביר. לעומת זאת, בחירה לצאת מהשוק מיד תהווה הוכחה כי החברה אינה מאמינה ביכולתה להעמיד מודל עסקי בר־קיימא ולהגיע להחזר השקעה בטווח זמן סביר. 

מיכאל גולן, בעלי גולן טלקום מיכאל גולן, בעלי גולן טלקום צילום: אוראל כהן

 

מאידך, לסלקום קיים סיכון של הפסד ההכנסה מגולן (תשלום שנתי על נדידה פנים־ארצית), ולצדו חשש כי תחרות על מנויי גולן (שרוכבים בפועל על סלקום) עשויה להגביר את הכאוס והתחרות בשוק הסלולר בשנה הקרובה.

 

הרגולטור צריך להיערך לתרחיש קיצון. היערכות הכוללת צעדים שיבטיחו כי ליבת רשת גולן תפעל והשירות למנויים יימשך, תוך מעקב ובקרה על התהליכים בשוק הסלולר. עם זאת, משקיע שחושב שקיים סיכוי סביר שיוכל להחזיר את השקעתו בשילוב עם חברה שרואה את פוטנציאל הנזק בטווח הקצר, עשוי דווקא — ביום שאחרי החלטת הרגולטור — לחזור לשולחן הדיונים ולגבש מתווה שיתוף רשת התואם את מדיניות משרד התקשורת.

 

הכותב כיהן כמנכ"ל משרד התקשורת בין 2013 ל־2015 ומשמש כיום כיועץ פרטי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x