השופט אורנשטיין: על ענבל אור להפקיד עוד היום את ג'יפ הלנדרובר
בתגובה לביהמ"ש אור משיבה לדרישתו של עו"ד איתן ארז לפנותה מהדירה אליה "פלשה" לדבריו בגבעתיים: "המפרק רוצה לראות אותי ואת ילדיי ללא קורת גג בערב הפסח"
ענבל אור שבה וביקשה להשאיר את ג'יפ הלנדרובר שלה אצלה כשלדבריה מעבר לכך שהיא אם חד-הורית המטופלת בארבעה ילדים קטינים הרכב משמש לעבודתה ואין ביכולתה לקיים את מקצוע מלאכתה ללא השימוש בו. אולם שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין לא קיבל הבוקר (ג') את הטענות של אור והורה לה להפקיד את הרכב עוד היום.
"לא ראיתי להיעתר לבקשה", כתב השופט. "אור לא מסרה כל פרטים באשר לפעילותה בשווק נדל"ן שהרכב אמור לשרת אותה בהקשר זה. בנוסף אין מניעה שאור תוכל להתנייד באמצעות אמצעי תחבורה חלופיים".
- השופט אורנשטיין הורה לענבל אור להשיב את עשרות ההמחאות שלקחה לאחר הקפאת ההליכים
- ענבל אור למשטרה: השיבו לי את האייפון שלי
- כונס הנכסים של ענבל אור דורש להשיב לידיו את התכשיטים שמכרה תמורת 63 אלף דולר
"מצויים אנו רק בשלב של הליך כינוס זמני, כאשר ברקע הליכי פירוק זמניים, גם המשטרה לא הגישה כל כתב אישום", כתב בא בבקשה כוחה עו"ד שלמה טופז. "מטרת הליכים הכינוס הזמניים אינה 'לחסל' את נכסיה של אור וברי כי אין מטרתם למנוע ממנה להמשיך ולפעול, לעשות ניסיונות להתפרנס או להמשיך בשגרת חיים (כלשהי) עם ילדיה". לפי עו"ד טופז, על מנת לאזן בין האינטרסים השונים ניתן לעכב את הפקדת הרכב ולהתנות זאת בערבות של אמה של אור.
בתוך כך, ענבל אור מגיבה לדרישתו של המפרק הזמני לפנות אותה מהדירה אליה "פלשה" לדבריו בגבעתיים וטוענת כי מדובר בדירה שלה שנקנתה מכספיה הפרטיים. "בלב יש תחושה כי המפרק חפץ לראות את אור וילידיה הקטנים ללא קורת גג וללא כל אמצעי לכלכל את עצמם".
בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" על דרישתו של המפרק הזמני של קבוצת אור סיטי נדל"ן, עו"ד איתן ארז, להורות לענבל אור לפנות את הדירה שאליה, לפי המפרק, פלשה בימים האחרונים ואף העבירה אליה את רכושה.
לשיטת המפרק הזמני מדובר בדירה הנמצאת בבעלות חברת אליענה אור, מקבוצת אור, בת 5 חדרים ברחוב הל"ה בגבעתיים וליה משכנתא בסכום של כ-1.5 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות. הדירה כולה משועבדת ללא הגבלת סכום לכיסוי חובות קבוצת החברות לבנק.
שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, לא מצא מקום להוצאת צו במעמד צד אחד והורה לאור להגיב לבקשת המפרק תוך שהוא אוסר עליה באופן זמני לעשות שימוש בדירה. במקביל הגיש בנק מזרחי בקשה לתפוס ולממש את הנכס, ביחד עם נכסים נוספים, כדי להבטיח את חובות החברות כלפיו.
בתגובה של אור, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד שלמה טופז, היא טוענת כי מדובר בדירה שנקנתה בכספיה הפרטיים ונרשמה על שם חברת אליענה אור עקב טעות חשבונית. אור, כך מצוין, חותמה על הסכם שכירות על הדירה והיא משלמת שכירות חודשית של כ-7,000 שקל.
"יאמר כבר בשלב זה", כותב בא כוחה, "כי אור וילדיה הקטינים כבר מתגוררים בדירה, דהיינו הבקשה ככל שהיא מתייחסת לאיסור כניסה, אינה מפרטת בפני בית המשפט כי מדובר בבקשה למתן צו האוסר כניסה של מי שכבר מתגוררת בדירה – היא וילדיה".
עו"ד טופז מוסיף כי עד לאחרונה אור הייתה השוכרת של בית מגורים בשכונת הגוש הגדול בתל אביב, אך לנוכח סגירת מקורותיה הכספיים, ומחמת דמי התחזוקה היקרים של הנכס, היא נהגה באופן סביר ואחראי והיא וילידיה הקטינים פינו את הבית.
"יאמר כי גם לגופו של עניין", כך נכתב לבית המשפט, "אין טעם כלכלי בבקשה, אור לא ביקשה לשבת בדירת המגורים בחסד, אלא שילמה את מלוא דמי השכירות החודשיים עבור 24 חודשים מראש, עוד טרם מונה המפרק הזמני. בשלב זה חובתו של המפרק להמשיך ולהפעיל את נכסי הפירוק, אין הגיון כלכלי בהשארת הדירות ריקות, ואין גם סמכות לעשות כן, כאשר הדבר מהווה פגיעה בזכויותיה של בעלת השליטה".
אור מעלה טענות כנגד המפרק הזמני, עו"ד ארז, כשלדבריה, בלבה יש "התחושה כי המפרק חפץ לראות אותה ואת ילדיה הקטנים ללא קורת גג וללא כל אמצעי לכלכל את עצמם".
"אין מדובר ב'פלישה'", נכתב עוד, "כפי שניסה המפרק להציג זאת בפני בית המשפט, אלא בהסכם שכירות, המקנה לאור ולילדיה הקטינים זכות 'קניינית' לפי חוק המקרקעין והזכויות הנלוות לה".
לשיטתה של אור, בקשתו של המפרק הזמני לפנות אותה לא רק שאין בה הגיון כלכלי, אלא היא "גובלת בשרירות לב של ממש". "קבלת הבקשה", כך היא כותבת", תוצאותה כי בעלת השליטה וארבעת ילדיה הקטינים יפונו מהדירה אותם הם שוכרים והכל ערב חג הפסח. כאשר מיד לאחר מכן תהיה הדירה ריקה ולא תניב כל תשואה, ואילו לאור ולילדיה הקטינים שיישארו ללא קורת גג יגרמו זנקים עצומים, לא כל שכן נזקים נפשיים לילדים הצריכים להטלטל ממקום למקום".