$
בארץ

משרדי הביטחון והאוצר הסכימו: יבוטל מענק הפרישה לקצינים בהיקף 12 משכורות

מדובר בתקדים במסגרתו משרד הביטחון מסכים לוותר הטבה משמעותית בזכויות פנסיה של אנשי הקבע. מנגד, גובה פנסיית הגישור, שניתנת על חשבון תקציב המדינה למשך 25 שנה עד להגעתם לגיל הפרישה במשק, לא ישתנה משמעותית

שאול אמסטרדמסקי 19:0404.05.16

הישג חסר תקדים לשר האוצר משה כחלון: משרד הביטחון הסכים לוותר על הטבה משמעותית לקצינים במערך הקבע. על פי הסיכום שהושג אתמול (ג') בין נציגי משרד הביטחון ומשרד האוצר, יבוטל מענק של 12 משכורות שאנשי הקבע היו אמורים לקבל עם הגיעם לגיל הפרישה לצה״ל. המענק היה אמור להינתן על חשבון המדינה לחשבון הפנסיה של אנשי הקבע, ומשמעותו כאילו חסכו בעצמם לפנסיה במשך עוד חמש שנים שלמות.

 

המענק היה חלק מהסכם קודם בין משרדי האוצר והביטחון שנחתם ב-2008, והיה אמור לפצות את אנשי הקבע על ביטול הפנסיה התקציבית והמעבר לפנסיה רגילה כמו ביתר המשק. על פי הסיכום ההוא, המענק של 12 המשכורות היה אמור להיות תקף לקצינים שנכנסו לקבע החל מינואר 2004. כעת, על פי הסיכום החדש, ההטבה הזו תבוטל.

 

הסיכום הזה לא יחסוך כסף למשרד הביטחון בשנים הקרובות, שכן אנשי הקבע האלה יתחילו להגיע לגיל הפרישה רק החל מעוד 6 שנים, ואולם הוא מהווה פריצת דרך תקדימית שבה משרד הביטחון מסכים לוותר על זכויות פנסיה של אנשי הקבע.

 

עוד סוכם אתמול בין המשרדים כי פנסיית הגישור שתינתן לאותם אנשי קבע, בין פרישתם מצה״ל ועד לגיל הפרישה הכללי במשק (כלומר במשך כ-25 שנה), תהיה עד לגובה של 12 אלף שקל בממוצע בלבד, זאת בדומה לגובה הפנסיה התקציבית הממוצעת כיום. מדובר בפנסיית גישור שתינתן על חשבון תקציב המדינה, כך שהיא למעשה פנסיה תקציבית לזמן קצוב.

 

על פי הסיכום בין המשרדים, למשרד הביטחון תינתן שהות של 3 שנים להפחית את גובה פנסית הגישור הממוצעת ל-12 אלף שקל. אם משרד הביטחון לא יעמוד במשימה זו, נקבע בסיכום כי משרד האוצר יראה בכך כאילו כל הזכות לקבלת פנסיית הגישור עולה לדיון מחדש.

 

סיום קורס קצינים (ארכיון).  השינוי לא יורגש בשנים הקרובות, אך מדובר בתקדים בו משרד הביטחון מגיע לפשרה בנושא זכויות הפנסייה סיום קורס קצינים (ארכיון). השינוי לא יורגש בשנים הקרובות, אך מדובר בתקדים בו משרד הביטחון מגיע לפשרה בנושא זכויות הפנסייה צילום: ישראל יוסף

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x