$
בארץ

האוצר מתעקש על הכנסת סנקציות בתקציב הדו־שנתי

כחלון דורש שאם תקציב 2018 לא יתוקן לפי התחזיות המעודכנות של משרד האוצר, הממשלה תיאלץ להתפזר

עמרי מילמן 08:1418.05.16

יותר משבוע חלף מאז היו אמורים משרד ראש הממשלה ומשרד האוצר להגדיר את מנגנוני ההגנה שיתלוו לתקציב הדו־שנתי, שעליו סיכמו שר האוצר כחלון וראש הממשלה נתניהו. ואולם, המשרדים עדיין לא מצליחים להגיע להסכמה ביניהם.

 

באוצר מבקשים לקבוע סנקציות נוקשות על הממשלה — כאלה שיביאו לפיזורה — אם זו לא תעדכן את התקציב של 2018 בהתאם לאומדני הכנסות עדכניים לקראת תחילת השנה. לעומת זאת, במשרד ראש הממשלה מעדיפים לקבוע כי הממשלה תחויב לבצע את העדכונים אך לא להגדיר שום גרזן שיונף מעל ראשה. זאת שכן כל מטרתו של נתניהו בתקציב הדו־שנתי היא להבטיח את קיומה של הממשלה לשנתיים הבאות.

 

בתוך כך, יש לציין שב־2017 צפוי בור תקציבי של 15 מיליארד שקל שנובע מחוסרים של 3 מיליארד בהכנסות והוצאות עודפות בסך 12 מיליארד שקל. גם ב־2018 צפוי בור של 3 מיליארד מצד ההכנסות, אך הפער בצד בהוצאות צפוי לנבוע כולו מרזרבה בתקציב שמתחייבת מכך שמדובר שתקציב דו שנתי.

 

כלומר, אם התקציב היה נפרד לשנתיים הבאות, ב-2018 לא היה אמור להיות כל קיצוץ בהוצאות משרדי הממשלה. אחת הסיבות לכך היא הנומרטור שאושר בתקציב האחרון.

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "תחזית ההכנסות של משרד האוצר מאפשרת לפעול לפי תקציב דו שנתי. כדי להימנע ממצבים פיסקליים קיצוניים, דוגמת תקציב 2012, בוחן משרד האוצר מנגנונים שיאפשרו לעשות התאמות ולתקן את המצב".

 

שר האוצר משה כחלון. אין הסכמה על המנגנונים שר האוצר משה כחלון. אין הסכמה על המנגנונים צילום: אלכס קולומויסקי
בטל שלח
    לכל התגובות
    x