אושרה התוכנית לחלק מ"הקו הסגול" של הרכבת הקלה בגוש דן
הקו יחבר את מרכז ת"א לכיוון מזרח עד בית החולים שיבא והעיר יהוד. אורך המקטע שאושר הוא כ-18 ק"מ מתוך 28 ק"מ. מועד תחילת העבודות מתוכנן לתחילת 2019
מינהל התכנון אישר היום (ב') את התוכנית לחלקו המערבי של ה"קו הסגול" שאמור לחבר בין מרכז תל אביב ולנוע מזרחה עד לאזור בית החולים שיבא והעיר יהוד.
- המדינה תבחן מסלול חדש לקו הסגול כדי לא לפגוע בתושבים
- עיריית רמת גן נגד הקו הסגול: הטמינו באדמה או שנלך לבג"ץ
- "ניהול הרכבת הקלה לוקה בחסר, ספק אם ישלימו בניית הקו האדום"
אורכו של המקטע שאושר הוא כ-18 ק"מ והוא כלול 29 תחנות (זאת מתוך אורך כללי סופי, שלא אושר כולו, של כ-28 ק"מ ו-44 תחנות).
הקו מתחיל בסמוך לתחנת הרכבת סבידור (ארלוזרוב) בתל אביב ומגיע כאמור עד לאזור בית החולים תל השומר, עם אפשרות לשרת גם נוסעים שרוצים להגיע לאוניברסיטת בר אילן. "הקו הסגול" עוד לא תוקצב על ידי הממשלה ובשלב זה מועד תחילת העבודות מתוכנן לסוף 2018 או תחילת 2019, עם מועד פתיחה סופי שעשוי להיות 2022 וצפונה. הקו מתוכנן להסיע 60 מיליון איש בשנה.
כפי שפורסם ב"כלכליסט", עיריית רמת גן התנגדה לתוואי בשל המעבר שלו בסמוך לבתי תושבים, מה שהוביל לבחינה מחדש של הקו. בסיכומו של דבר ההערות לא התקבלו, והתוואי הכללי אושר עם תיקונים קלים ברחובות ארלוזרוב ובאזור בית החולים שיבא. השלב הבא הוא אישרו סופי בממשלה.
מעיריית רמת גן מסרו בתגובה שהם הופתעו לשמוע על אישור תוואי וכי "למרות התנגדותה לקו הסגול במתווה המוצע, דהיינו רכבת עילית לאורך אלוף שדה, בשל עומסי התנועה הכבדים שיגרמו לעיר והאזור כולו, אישר משרד הפנים את התוואי שלו ואת תחילת עבודות החפירה מבלי להתחשב בעמדתה. נדגיש כי העירייה אינה מתנגדת לרכבת ואף הציעה תוואי חלופי תת קרקעי על מנת שלא להכביד על עומסי התנועה ולשבש את שגרת חייהם של התושבים ומרקם הסדר הציבורי. על כן אנו שוקלים את המשך צעדינו במסגרת הכלים העומדים לרשותנו לרבות פנייה לבג"ץ. העירייה תמשיך להילחם למען השמירה על האינטרס הציבורי ולפעול באופן כזה שתושבי רמת גן לא יפגעו"