ה-OECD מעדכן את תחזית הצמיחה של ישראל מ-3.2% ל-2.5% השנה
הארגון ציין כי מחירי הנפט הנמוכים ושיעור הריבית הנמוך ישפיעו לטובה על הביקוש הצרכני הפנימי בישראל, אך ציין גם כי הייצוא הישראלי סובל מהביקוש הנמוך בשוק הבינלאומי. בנוסף, בארגון מודאגים מהמשך עלייתמחירי הדיור שעשויה לפגוע במשק
- פלוג: ללא לימודי ליבה לחרדים צפויה האטה בצמיחה בישראל
- כצפוי: בנק ישראל הותיר את הריבית ברמה של 0.1%
- מודי'ס: עצירת הצמיחה עלולה לפגוע בדירוג האשראי של ישראל
לנוכח המדיניות המוניטרית הבינלאומית המרחיבה, המליץ ה-OECD שבנק ישראל ימשיך גם הוא במדיניות מרחיבה כדי למנוע ייסוף בשער השקל, מה שעלול להכביד עוד יותר על הייצוא. הארגון חזר על המלצותיו על עידוד יציאה לעבודה בקרב גברים חרדים ונשים ערביות, לפי ה-OECD, שיפור מערכת החינוך והתחבורה הציבורית הן הכרחיות כדי לשלבם בעבודה.
הארגון שיבח גם את כוונות משרד האוצר לנקוט צעדים להגברת התחרות בענפי החקלאות והבנקאות.
כגורמים שעלולים לפגוע במשק ציין הארגון את המשך העלייה במחירי הדיור חרף מאמצי הממשלה לצנן את השוק וכן את עיכוב פיתוח מאגר לוויתן.
בזירה הגלובאלית, ציין ה-OECD את ההתאוששות המאכזבת מהמשבר הכלכלי שהחל ב-2008 בשווקים המפותחים ואת עצירת המומנטום החיובי בשווקים המתפתחים. עוד העריך הארגון כי השווקים הפיננסיים ימשיכו להיות לא יציבים.
הכלכלנית הראשית של OECD קת'רין מאן קראה לקובעי המדיניות במדינות החברות ליזום צעדים תקציביים שיוציאו את כלכלותיהם מדשדוש שמתבטא בשיעורי צמיחה נמוכים.