בר: 215 מנהלים בבנקים בסכנת עזיבה מיידית בשל חוק שכר הבכירים
כך עולה ממכתב של המפקחת על הבנקים שנשלח למשרד המשפטים לפני כחודש ופרטיו נחשפים היום. ביחס לבנק הפועלים, 39 מנהלים בכירים בסכנת עזיבה מיידית, מתוכם 6 חברי הנהלה. בלאומי קיים חשש לעזיבה של 43 מנהלים בדרג של חברי הנהלה וראשי אגפים
- חברות הביטוח מצטרפות לבנקים: הגישו עתירה נגד חוק שכר הבכירים
- בכירי לאומי ייפרדו מבונוס של 8 מיליון שקל
- הבנקים יוכלו לתת השנה פנסיה מעבר לתקרת ה־2.5 מיליון שקל
אמנם החשש לעזיבתם של כמה מאות עובדים במערכת הבנקאית נוכח אי הוודאות שנוצרה בחוק כבר היה ידוע אולם במכתב זה נוקבת המפקחת בכמות העובדים המדוייקת שנמצאת בסיכון, וכך מהווה המכתב צעד נוסף של המפקחת בכדי להפעיל לחצים על מנת שיבוצע שינוי בחוק. כזכור, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, סירב לפני מספר שבועות לנסח חוות דעת משפטית שתתמוך בהחרגת הזכויות הפנסיוניות, זאת למרות שהביע עמדתו שהוא תומך בהחרגה. ליכט סירב להוציא חוות דעת משפטית משום שטען שלמרות הקשיים שמעלה החוקק אין למקום לדעתו להתערבות ישירה.
במכתב של בר מצויין שעזיבה כזו - אם אכן תתממש - תיצור משבר ניהולי בבנקים הגדולים, תביא לאובדן הידע והנסיון, עלולה לחשוף את הבנקים לסיכונים ולפגוע בביקורת ובקבלת החלטות עסקיות.
כן מפורט במכתב כי ביחס לבנק הפועלים 39 מנהלים בכירים בסכנת עזיבה מיידית מתוכם 6 חברי הנהלה. במעגל הרחב יותר עוד 80 מנהלים נמצאים בסכנת עזיבה גם הם. כאמור בגין עליית הסיכון הפריש הבנק ברבעון הראשון השנה 167 מיליון שקל.
בבנק לאומי קיים חשש לעזיבה מיידית של 43 מנהלים בדרג של חברי הנהלה וראשי אגפים. במעגל השני קיים סיכון לעזיבתם של עוד 53 עובדים בדרגים בכירים, שאינם נמנים על חברי הנהלה. הבנק הפריש ברבעון הראשון השנה 117 מיליון שקל עקב הסיכון האמור.
המפקחת מציינת שבשלושת הבנקים הקטנים יותר - דיסקונט, מזרחי והבינלאומי - שנמנים על חמשת הבנקים הגדולים, הפגיעה תהיה מצומצמת יותר וקיים בהם חשש לעזיבה של מספר חברי הנהלה בודדים.