הישג לבנקים: בג"ץ הוציא צו ביניים נגד חוק שכר הבכירים
על רקע אי ההכרעה בסוגיית הזכויות הפנסיוניות במסגרת החוק, בביהמ"ש נענה לבקשת איגוד הבנקים, והעובדים המתלבטים יכולו להמתין להכרעת בג"ץ לפני שיחליטו לפרוש
הישג לבנקים מול הניסיון להגבלת שכר הבכירים: בג"ץ נענה לבקשת איגוד הבנקים נגד חוק הגבלת שכר הבכירים והוציא צו ביניים לפיו לעובדי הבנקים תינתן אפשרות להתפטר מתפקידם ולשמור את כל זכויות הפנסיוניות שהובטחו להם עד 45 יום לאחר הכרעת בג"ץ בעתירה.
- יו"ר ועדת הכספים: "חוק הגבלת השכר עשוי להתרחב לכלל החברות במשק"
- בר: 215 מנהלים בבנקים בסכנת עזיבה מיידית בשל חוק שכר הבכירים
- החוק להגבלת שכר הבכירים: הגרסה הרפואית
עוד קובע הצו כי החוק לא ייכנס לתוקף עד הכרעת בג"ץ. החוק אמור לצאת לדרך באוקטובר, אם כי לפי הערכות בג"ץ יזדרז ויכריע בנושא עוד קודם לכן.
בג"ץ נענה לבקשת האיגוד בעניין כדי למנוע התפטרות עובדים החוששים לאבד את הזכויות הפנסיוניות שלהם עוד בטרם כניסת החוק לתוקף. הדיון בעתירה, שהגיש עו"ד רלי לשם מטעם האיגוד, צפוי להתקיים ב-27 ליולי.
הבנקים ביקשו לקבל הבהרות כי החוק, הקבוע תקרה של עלות שכר שנתית של 2.5 מיליון שקל בשנה, לא יחול על הזכויות הפנסיוניות שצברו העובדים בעבר, בדגש על פיצויי פיטורין, כאשר בבנקים נהוג להעניק לבכירים פיצויי פיטורין מוגדלים בפרישה שיכולים להגיע למיליוני שקלים גם לדרג ביניים בבנק. אלא שמכיוון שהכנסת ומשרד המשפטים וכן הפיקוח על הבנקים נמנעו מלהגיב בצורה ברורה בנושא, הבנקים הגישו בג"ץ שיאפשר לעובדים המתלבטים להמתין לפסיקת בג"ץ לפני שיכריעו האם לפרוש.
לפי הערכות, התמיכה הגדולה מצד חברי הכנסת והממשלה כי החוק לא יוחל על זכויות פנסיוניות שנצברו, בג"ץ צפוי לתמוך בעמדת איגוד הבנקים בעניין.
עם זאת, בדיון בעתירה צפוי בג"ץ להכריע גם בהתנגדות הבנקים וחברות הביטוח להצבת התקרה הקשיחה של 2.5 מיליון שקל בשנה.