$
משפט

נשאר בשכונה: דנקנר עובר לווילה שכורה בהרצליה פיתוח

אביו, יצחק דנקנר, שכר עבורו את הבית החדש עם הבריכה שיחליף את הווילה המפוארת בה מתגורר דנקנר כיום. אתמול הוציא השופט חאלד כבוב צו עיכוב יציאה מהארץ נגד דנקנר ואיתי שטרום

תומר גנון וזוהר שחר לוי 07:1914.07.16

לא עוזב את השכונה: איש העסקים נוחי דנקנר, האמור לפנות עד סוף החודש את הווילה שבבעלותו בהרצליה פיתוח, וזאת במסגרת הסדר החוב שעליו חתם עם הבנקים, יעבור לבית שכור עם בריכה בהרצליה פיתוח, אשר מרוחק מספר רחובות מהווילה בה הוא מתגורר כיום. את הבית שכר עבור דנקנר אביו, יצחק דנקנר.

 

 

חובותיו של דנקנר הבן לבנקים מוערכים בכ־508 מיליון שקל. במסגרת הסדר בין הצדדים התחייב דנקנר לשלם לבנקים 180 מיליון שקל, כאשר מכירת הווילה המפוארת ברחוב שלמה המלך מהווה חלק משמעותי מההחזר הראשוני של החוב. את יתרת החוב אמור לשלם דנקנר מפעילותו העסקית הפרטית בעתיד.

 

שווייה של הווילה שיפנה דנקנר מעורך בכ־45 מיליון שקל. מכירת הווילה היא דרישה שהבנקים העמידו מתחילת המשא ומתן להסדר, וזאת בשל הביקורת הציבורית לפיה חייבי משכנתא מפונים מבתיהם, ואילו אדם שחייב חצי מיליארד שקל נותר בביתו. 

נוחי דנקנר על רקע ביתו בהרצליה פיתוח שאותו יפנה עד סוף יולי נוחי דנקנר על רקע ביתו בהרצליה פיתוח שאותו יפנה עד סוף יולי צילום: אוראל כהן, יריב כץ

 

דנקנר חייב כספים שלווה כדי להחזיק את חברת טומהוק הפרטית וחברת הבת שלה, גנדן, שבאמצעותן החזיק באי.די.בי הציבורית. הוא לווה את הכספים הן לצורך הרכישה הראשונית של אי.די.בי והן כדי לחזק את אחיזתו בחברות התאגיד על ידי רכישת מניותיהן. דנקנר איבד את השליטה באי.די.בי. בתחילת 2014, וכך נגדעה האפשרות שלו לעמוד בהחזר החובות שלקח באמצעות משיכת דיבידנדים מהחברה הציבורית.

 

בתוך כך, שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב,הוציא אתמול צו עיכוב יציאה מהארץ נגד דנקנר ונגד בנקאי ההשקעות איתי שטרום, וזאת בעקבות הרשעתם בשבוע שעבר בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות בסמוך להנפקת מניות החברה בפברואר 2012. הצו הוצא בעקבות בקשה שהגישה הפרקליטות לשנות את תנאי השחרור בערבות של השניים. עם זאת השופט כבוב קבע שהשניים יוכלו לצאת לחו"ל לצרכים עסקיים, אך הדבר יעשה בתיאום מראש עם הפרקליטות תוך הפקדת ערבויות נוספות במידת הצורך.

 

עם פתיחת החקירה נגד דנקנר בנובמבר 2012, וכחלק מתנאי השחרור שלו בערבות, הפקיד דנקנר את דרכונו ברשות ניירות ערך. בהמשך, ומסגרת הסכמות בין הצדדים, נקבע שהוא יפקיד ערבות של 6 מיליון שקל בקופת בית משפט בתמורה לכך שדרכונו יושב לו, והוא יעדכן את הרשות בכל פעם שירצה לצאת לחו"ל. אלא שלאחר ההרשעה הפרקליטות טענה שישנו שינוי נסיבות. לאור עונש המאסר הצפוי להיות מוטל עליו, היא ביקשה להוציא מחדש צו עיכוב יציאה מהארץ נגדו.

 

השופט כבוב קיבל את עמדת הפרקליטות, אף שהדגיש שאין למדינה כל טענה כי קיים חשש לאי התייצבותו של דנקנר להמשך ההליכים. "אין להטיל סנקציה בטרם העונש, אך עיכוב יציאה מהארץ נועד להשיג את המטרה של הבטחת התייצבות נאשם לניהול משפטו, ואף לאחר שזה הסתיים עם הכרעת דין או גזר דין. אינטרס הנראות הציבורית אינו מאפשר לתת לאדם שהורשע לצאת כרצונו", כתב השופט כבוב בהחלטתו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x