פחות ניגשו לבגרות, אבל יותר הצליחו
64% מילדי עזה והגדה הצליחו בשבוע שעבר בבחינות הבגרות, לעומת 57% לפני חמש שנים
לכן, בין יום שני ליום חמישי בשבוע שעבר, התקיימו חגיגות בשטחים הפלסטינים, חרף הצרות של ביטול רישיונות מסחר והקפאת מעבר חבילות דואר לעזה לאחר גילוי ניסיונות הברחה של רחפנים וציוד צלילה, וכשבגדה נמשך המצור על מאות אלפי תושבי כפרים ועיירות בנפת חברון. אבל לצד התלאות היום יומיות, התנהלו חגיגות משפחתיות רבות משתתפים שביקשו לציין את הצלחת הבנים והבנות בבחינות הבגרות (התווג'יהי). כ־77 אלף בוגרי כיתות יב' בגדה בעזה ניגשו לבחינות, לעומת 87 אלף ב־2011 ובשבוע שעבר פורסם בעיתון א־קודס כי שני שליש מתוכם, מעל ל־64%, עמדו בהן בהצלחה, יותר מאשר ב־2011, אז נעמדה ההצלחה על 57%.
מאות בודדות של תלמידים נבחנו בתעשייה ומסחר
שר החינוך הפלסטיני סברי סיידם מסר שרוב התלמידים, 54 אלף, ניגשו לבחינות במגמה ההומנית. כ־17 אלף במגמת המדעים והשאר, מאות בודדות, במגמות מסחר, תעשייה, חקלאות, דת ותיירות.
זו הפעם הראשונה שתוצאות הבחינות פורסמו באינטרנט, וכמעט כל המשפחות ביקשו לתת פומבי להצלחת הבנים והבנות. הם עשו זאת באמצעות כינוסים, תהלוכות קטנות, הפרחת בלונים וזיקוקי די־נור, ואלפי ברכות נשלחו ברשתות החברתיות, אבל עיקר הפרסום היה במודעות בעיתונים. עמודים שלמים בעיתון א־קודס התמלאו במאות צילומים אישיים של התלמידים והתלמידות, בתלבושות חגיגיות, וליד תמונותיהם נכתבו ברכות.
לפרסום ולכבוד מיוחד זכו עשרת התלמידים שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר, כשהגבוה מכולם היה של מופיד מחמוד עבדאללה מדרום שכם, שציונו הממוצע 99.7. אחריו הופיעו צעירים מקבאטיה ומעזה, ובמחוזות נערכה תחרות היכן רמת הציונים היא הגבוהה ביותר.
התלמידים יוכלו להתקבל לאוניברסיטה ערבית
תעודת התווג'יהי מאפשרת קבלה לכל אוניברסיטה בעולם הערבי — לפי התקנה של מחלקת החינוך בליגה הערבית שהנהיגה את הבחינות ומפקחת עליהן. בפועל, מדינה ערבית מעדיפה את בניה על פני בנים ממדינות אחרות. התווג'יהי טוב בעיקר לאוניברסיטאות המקומיות, וגם במידה לאוניברסיטאות במזרח הירדן.