אדלסבורג תובע את השותפות בדוראד: הונו ב־50 מיליון שקל
אדלקום, מבעלות תחנת הכוח, תובעת את שותפותיה בטענה ל"עוקץ". זאת לאחר שבינואר הגישה השותפה דורי תביעה נגד שתיים מהשותפות על הונאה
המלחמה בין הבעלים של תחנת הכוח דוראד ממשיכה לרשום שיאים חדשים: חברת אדלקום, שבשליטת אורי אדלסבורג, הגישה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב עתירה להגשת תביעת נגזרת נגד בעלי תחנת הכוח לרבות קבוצת דורי ואלומיי (המחזיקות באופן שווה כ־19%מהתחנה) בטענות לניסיון "עוקץ" בסכום של 50 מיליון שקל.
- עלייה בהוצאות המימון העלימה את השיפור התפעולי בדוראד
- אושר מינויו של ראש המטה לשעבר של כחלון ליו"ר דוראד
- בלחץ משרד האוצר: הבונוס השנתי של מנכ"ל דוראד יעמוד על כמיליון שקל
לטענת אדלקום המודל העסקי של תחנת הכוח התבסס על הסכמי שירות בין הצדדים ליזמות כזו או אחרת כאשר "בהתאם להסכם היזמות שילמה דוראד לקבוצת דורי סכום של כ־50 מיליון שקל. תשלום זה שולם על ידי דוראד בכפוף לתנאים מסוימים שנקבעו בהסכם היזמות, ובכפוף לכך ששיעור אחזקותיה של קבוצת דורי בדוראד (בשרשור) לא ירד אל מתחת ל־10% בפרק זמן מוגדר שהסתיים ביום 19.5.15".
לטענת אדלקום "בפועל התברר כי שיעור אחזקותיה של קבוצת דורי בדוראד (בשרשור) ירד אל מתחת ל־10% עוד בשנת 2010. על פי כתב הבקשה שהוגשה לבית המשפט "קבוצת דורי, דורי אנרגיה ואלומיי חברו יחדיו ליצירת מתווה השקעה פיקטיבי שכל תכליתו להונות את דוראד ולהוציא ממנה, שלא כדין, סכום של 50 מיליון", אותו אדלקום מבקשת בחזרה.
העתירה שהוגשה אינה מגיעה בחלל ריק: בעלי השליטה בדוראד מנהלים מזה כשנה מערכת תביעות הדדיות. בינואר האחרון הגישה קבוצת דורי תביעה כנגד השותפות שלה בתחנת הכוח בטענה כי השיגה "מידע ומסמכים שיש בהם כדי לבסס תשתית ראייתית, לכאורה, בדבר קנוניה מתוכננת היטב, שנרקמה בין שתי בעלות המניות מהותיות בחברה, אשר מחזיקות ביחד ב־43.75% ממניות החברה" (אדלקום 18.75% וזורלו הטורקית 25% - ל"ג).
על פי כתב התביעה השותפות "קשרו קשר להונות את החברה, את שאר הדירקטורים שכיהנו במועדים הרלוונטיים ושחלקם עדיין מכהנים בחברה ואת כל שאר בעלי המניות בחברה, וכי מדובר בסכומי עתק שנגזלו מהחברה אשר מסתכמים, כבר עתה, בערכים נומינאליים, בלמעלה מחצי מיליארד ש"ח". מאז הצדדים מתכתשים בכל הזדמנות וזאת מבלי שעבודת תחנת הכוח תפגע.
דוראד היא תחנת כוח פרטית הפועלת באשקלון ומפיקה 850 מגה־ואט, כ־6% מהיקף הייצור של חברת החשמל. התחנה החלה לפעול במאי 2014 ומוכרת חשמל רק לגופים פרטיים בעבור הנחה הנאמדת ב־6%—9% מהתעריף הרשמי. בין לקוחותיה נמצאים: בנק לאומי, בנק פועלים, משרד הביטחון, מקורות, תעשיה אווירית, אסם, שטראוס ורשת מלונות פתאל. הבעלות בה נחלקת בין קצא"א (37.5%) זורלו הטורקית (25%), אדלטק (18.75%) ודורי (יחד עם אלומיי) 18.75%. מנכ"ל החברה הוא אלי אסולין.
מאלומיי נמסר בתגובה כי החברה "טרם קיבלנו את הבקשה, אך על פניו נראה כי מדובר בדרישה מופרכת לחלוטין שנועדה להסיט את האש מהבירור המשפטי של הטענות החמורות בנוגע לקנוניה (לכאורה) שרקמו קבוצת אדלסבורג וזורלו כנגד דוראד ויתר בעלי מניותיה, בסך העולה על חצי מיליארד שקל.
בדורי סירבו להתייחס לנושא ומדוראד נמסר בתגובה כי "המחלוקת בין בעלי המניות בחברה אינה משפיעה על התנהלותה השוטפת של דוראד".