הרופאים מאיימים לשבות מחרתיים; אידלמן: "האוצר ממשיך בחנק המערכת"
יו"ר ההסתדרות הרפואית הודיע רשמית על השביתה והוסיף: "אנחנו דורשים היום לתת משאבים באופן מיידי לקיצור תורים וכדי לתת רפואה טובה, על זה המאבק"
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, הודיע היום (ג') רשמית במסיבת עיתונאים על השבתת מערכת הבריאות מחרתיים בעקבות מה שהגדיר הקיצוץ המתמשך בתקציב הבריאות והפגיעה ברופאים ובחולים. עם זאת, אידלמן מסר כי הערב הוא ייפגש לראשונה עם האוצר לדון בנושא.
- ביום חמישי: בתי החולים הציבוריים יושבתו עקב ה"עליהום על הרופאים"
- למה משרד הבריאות לא עוזר למתמחים במאבק?
- ליצמן וכחלון סיכמו על ריכוך הסעיף שהוביל לסכסוך העבודה עם הרופאים
"האוצר ממשיך בחנק מערכת הבריאות", אמר ד"ר אידלמן, "אנחנו דורשים היום לתת משאבים באופן מיידי לקיצור תורים, אנחנו צריכים משאבים מספיקים כדי לתת רפואה טובה על זה המאבק על זה אנחנו משביתים את מערכת הבריאות ביום חמישי כי אין לנו ברירה". הרופאים דורשים לבטל את פרק הבריאות בחוק ההסדרים.
במסיבת העיתונאים שכינס במשרדי ההסתדרות הרפואית ברמת גן, הוסיף אידלמן כי במסגרת השביתה בתי החולים הכלליים, הגריאטריים והפסיכיאטריים יעבדו במתכונת מצומצמת. "המאבק שלנו הוא לא על שכר הרופאים", אמר, "המאבק הוא על פיתוח מערכת הבריאות, על קליטת רופאים חדשים, על תקני רופאים, על קיצור תורים ועל שיפור הרפואה".
לדבריו, "בחוק ההסדרים השנה, כמו גם בשנה שעברה, אין שום בשורה ואין תוספת תקציבית. מערכת הבריאות במדינת ישראל נמצאת כל הזמן בדיאטת רעב. אנחנו רואים איך רופאים כל יום משתדלים במשאבים מעטים לתת טיפול מיטבי שמתאים למאה ה-21. אנחנו לא יכולים להמשיך ולהבטיח לתושבי המדינה רפואה מודרנית מיטבית בלי משאבים נוספים.
"בעקבות חוק ההסדרים, בשנה שעברה והשנה, מטופלים ישלמו את המחיר. כבר היום מטופלים משלמים יותר ומקבלים פחות. אנחנו חוזרים ומדגישים כל הזמן שכתוצאה מהשינויים מהחנק של מערכת הבריאות - רופאים היום לא יכולים לתת טיפול כמו שאנחנו רוצים לתת והמטופלים משלמים יותר ומחכים בתור יותר זמן", אמר יו"ר ההסתדרות הרפואית.
ההסתדרות הרפואית הודיעה לפני כ-10 ימים על סכסוך עבודה בעקבות מה שהגדירה כ"עליהום על הרופאים". בהסתדרות הרפואית מיקדו את המאבק הנוכחי בגזירות שנכללו בחוק ההסדרים, ובינתיים אחת מהמרכזיות שבהן כבר הספיקה להתמוסס: יוזמת משרד האוצר להגביל מנהלי מחלקות לעבוד רק במערכת הבריאות הציבורית כ"פולטיימרים". המהלך, שנכרך ביחד עם הגדלת סל התרופות, היה לא אפוי מיומו הראשון ובלחץ השר יעקב ליצמן התפוגג כעבור זמן קצר.
אבל בהסתדרות הרפואית הבהירו כי מדובר רק בהיבט אחד מבין אלה שהובילו להכרזה על סכסוך העבודה, כשבין השאר הם מציינים את הסנקציות שמתוכננות למנהלי בתי חולים שיחרגו מתקציבם, החלשת תאגידי הבריאות (גופים משפטיים שמעסיקים רופאים בבתי החולים, ס"ק) ובאופן כללי – נטיית המערכת "לראות את המציאות דרך החור שבגרוש בלבד".