הלמ"ס: זינוק של 137% ביצוא התרופות במאי-יולי, גידול של 13% ביצוא ההייטק
יצוא התרופות מבוסס ברובו על חברת טבע. יצוא ענף רכיבים ולוחות אלקטרוניים ירד לעומת זאת ב-40%. בתקופה הזו גדל גם יבוא חומרי גלם ב-15%
יצוא ההייטק (המהווה כ-48% מכלל היצוא התעשייתי למעט יהלומים) עלה בחודשים מאי-יולי ב-13% בקצב שנתי, לעומת ירידה של 20% בפברואר-אפריל. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
נתוני היצוא לפי ענף מצביעים על עלייה של 136.8% ביצוא ענף ייצור תרופות, שמבוסס ברובו על חברת טבע (עלייה של 7.4% בממוצע לחודש). לעומת זאת, יצוא ענף ייצור רכיבים ולוחות אלקטרוניים ירד ב-40%, שאינטל מהווה חלק מרכזי בו (ירידה של 4.3% בממוצע לחודש).
גם היצוא התעשייתי, בענפי הכרייה והחציבה (למעט יהלומים) עלה במאי-יולי ב-7.7%. זאת, לעומת ירידה של 10.8% בחודשים פברואר-אפריל השנה.
לעומת זאת יצוא תעשיות טכנולוגיה מסורתית (שמהווה 7% מכלל היצוא התעשייתי) ירד במאי-יולי ב-7.5%. זאת, בהמשך לירידה של 5.8% בפברואר-אפריל. נתוני היצוא לפי ענף מראים על ירידה של 26.2% ביצוא ענף ייצור תכשיטים יקרים ותכשיטים מלאכותיים (ירידה של 2.5% בממוצע לחודש).
בחודשים מאי-יולי עלה כלל יצוא הסחורות (למעט אניות, מטוסים ויהלומים), על פי נתוני המגמה, ב-7.4%. זאת, לעומת ירידה של 10.2% בפברואר-אפריל.
במאי-יולי גדל גם יבוא חומרי גלם (למעט יהלומים וחומרי אנרגיה) ב-15% זאת בהמשך לעלייה של 7.1% בפברואר-אפריל.
פירוט לפי קבוצות מראה כי יבוא ברזל ופלדה עלה ב-53.2%, יבוא תשומות לחקלאות עלה ב-35.1% ויבוא מתכות יקרות עלה ב-32.3%. לעומת זאת, יבוא מוצרי מזון גולמיים ירד ב-10.4% .
בלמ"ס מסבירים כי סחר הסחורות בחודש יולי הושפע בין היתר משינויים בערך השקל לעומת המטבעות הזרים שבהם נערכות עסקאות היבוא והיצוא. אמנם הוא נותר ביולי ללא שינוי ביחס לדולר, אך הוא התחזק ביחס לאירו ב-1.5%, ביחס לליש"ט ב-8% וביחס לפרנק השוויצרי ב-1.2%. לעומת זאת, נחלש השקל ב-1.3% ביחס לין היפני.