משפחת שולץ: אייפקס פגעה בשווי מניות חברת הקייטרינג
האחים שולץ ואביהם צפויים לתבוע את הקרן שרכשה את השליטה בחברה שהקימו, בטענה שהרחקת בני המשפחה מההנהלה הובילה לאובדן לקוחות. בענף מעריכים שעקב חילוקי הדעות קרן אייפקס תנסה לרכוש את חלקה הנותר של משפחת שולץ בחברה
לאור הדחתם מתפקידי הניהול בחברת הקייטרינג שייסדו ומכרו לקרן אייפקס, צפויים בני משפחת שולץ, האחים ניר ואורן שולץ והאב יחיאל שולץ, לפנות לערכאות משפטיות.
- זהבית כהן הדיחה את האחים שולץ מתפקידי ניהול בחברה שייסד אביהם
- מה מחפשת אייפקס ברנואר
- אייפקס ומבטח שמיר רוצות את אבן קיסר
מקורבים למשפחה מעריכים, כי משפחת שולץ תגיש תביעה שבה הם יטענו לנזקים שנגרמו לחברה בשליטתה של אייפקס ולאיבוד לקוחות, בעקבות העובדה שהמושכות נלקחו מידיהם.
בתביעה שצפויים בני המשפחה להגיש הם עתידים לטעון, כי נלקחה מהם האפשרות לתחזק את הקשר מול הלקוחות וכי אובדן הלקוחות פוגע בשווי המניות (20%) שנותרו בידיהם.
אחת הדוגמאות מהעת האחרונה היא חברת סיסקו שהפסיקה לעבוד עם קייטרינג שולץ אחרי 14 שנה שבהן שילמה לחברת ההסעדה סכום שנתי הקרוב ל־7 מיליון שקל.
ניתן להניח, כי אייפקס לא תכנע בקלות לדרישות הפיצויים שכן היא שילמה במקור מחיר גבוה עבור חברת ההסעדה. ב־2015 רכשה אייפקס 80% ממניות שולץ לפי שווי של 200 מיליון שקל.
בשוק ההסעדה הורמו גבות על המחיר הגבוה ששילמה אייפקס עבור החברה הפועלת בשוק המאופיין ברווחיות מזערית של 3%—4%, והדעה הרווחת היתה כי משפחת שולץ עשתה אקזיט מכובד.
בשלב הבא התברר גם כי ההסכמים המסחריים שעשתה משפחת שולץ טרום מכירת החברה, ובראשם הסכם ההסעדה בפרויקט עיר הבה"דים, הסבו הפסדים לא מעטים לחברה.
מאז מכירת החברה שימש אורן שולץ כמנכ"ל משותף בחברה ואחיו ניר, ואף שהוגדר בחוזה מנכ"ל משותף, שימש בפועל סמנכ"ל לקוחות.
היחסים בין משפחת שולץ למנכ"לית אייפקס זהבית כהן החלו להתערער לאחר הרכישה, ובשבוע שעבר העמיק הקרע בין הצדדים ובני משפחת שולץ הודחו מתפקידי הניהול בחברה.
בהסכם העבודה שנחתם בין האחים שולץ לאייפקס בחודש מאי 2015, קיים סעיף הקובע כי "ידוע למנהל כי כל מערכות החברה, לרבות כל הנתונים השמורים או המועברים באמצעות המערכות, אף אם המערכות הועמדו לרשות המנהל ומצויות בשליטתו הישירה והבלעדית, הנן קניינה הבלעדי של החברה".
במילים פשוטות, החברה החתימה את האחים שולץ, בהסכמה, על סעיף שלפיו הם מאשרים לחברה לבדוק את תכתובות המיילים וההודעות שהועברו דרך המחשב והטלפון שלהם.
עורך הדין אופיר רונן, המתמחה בדיני עבודה, מטיל ספק בחוקיות הסעיף. "יש פה התנגשות בוטה עם חוק הגנת הפרטיות וספק רב אם הסעיף הזה חוקי, גם אם החוזה נחתם בהסכמת שני הצדדים".
בשל היחסים המעורערים וחילוקי הדעות על דרך ניהול החברה, גוברות ההערכות, כי בשלב כזה או אחר ייאלצו הצדדים להיפרד, ואייפקס תרכוש את חלקם של השולצים, אך לא בקלות ולא לפני שהצדדים יתכתשו ביניהם על שווים של המניות.
באייפקס סירבו להתייחס לדברים.