צפו: מה מסתתר מאחורי הגדרות של חפירות הרכבת הקלה בתל אביב
מי הגה את הרעיון להקים רכבת קלה בתל אביב, איך התנפח תקציב הפרויקט ומתי צפויים הפקקים להפוך לממש בלתי נסבלים. ליאור גוטמן עם הצצה לאתר החפירות ועם לוח הזמנים, נכון לעכשיו
בשנה האחרונה התרגלנו לראות את שר התחבורה, ישראל כץ, לבוש וסט כתום מבקר בחפירות הרכבת הקלה או גוזר סרטים במחלפים חדשים. אבל האמת היא שמאחורי התוכנית להקים רכבת קלה בתל אביב עומדת בכלל גולדה מאיר. כבר באפריל 1973 ראש הממשלה דאז, גולדה מאיר, ומי שהיה שר התחבורה בממשלתה, שמעון פרס, החלו לקדם את התוכנית למערכת הסעת המונים במטרופולין תל אביב.
.
לקח למדינה 40 שנה להוציא את התוכנית ההיא לפועל.
- תל אביב 2022: סיוט מתמשך בדרך לפקקים
- ב־2018 ייבנו שלושה קווי רכבת קלה בגוש דן במקביל
- ראש עיריית ר"ג לשר התחבורה: בטל את קו הרכבת הקלה בעירי - או שאפנה לבג"ץ
המדינה עומדת להוציא 16 מיליארד שקל רק על בניית הקו הראשון שינוע מפ"ת דרך ת"א ועד בת-ים. בעתיד יוצאו עוד 30 מיליארד שקל על שני הקווים הנוספים: הקו הירוק מחולון להרצליה והקו הסגול מתל אביב ליהוד.
כל הבלגן שאתם חווים כרגע בכבישים נובע רק מעבודת ההכנה לדבר הגדול באמת: חפירת מנהרות בשלושה מוקדים באמצעות מכונת ענק שתחצוב את מסילת הרכבת מתחת לרגליים ולמכוניות שלנו.
העבודות יגיעו לשיאן במהלך 2018. אז ייחפר המקטע הדרומי, מבת ים לאורך שד' ירושלים ביפו. לצורך כך אחד משני הנתיבים שם יופקע והתנועה באזור דרום תל אביב ויפו צפויה להיות קשה במיוחד.
וזה עוד לא הכל. בקרוב יהפוך כל מטרופולין תל אביב לפקק תנועה אחד גדול, כשיחלו העבודות על עוד שני קווי רכבת ועל סלילת שלושה נתיבי תחבורה מהירים אל העיר.
אם הכל יתנהל כשורה, ואם אתם מאמינים שהפעם יעמדו הקבלנים בזמנים, אזי באוקטובר 2021 תוכלו לרכוש את כרטיס הרכבת הראשון.
ועד אז, שימו לכם מוסיקה טובה ברדיו של המכונית, התאזרו בהרבה סבלנות ושיהיה לכם בהצלחה בפקקים.