הותר לפרסום: המשנה לראש מל"ל לשעבר נחקר בחשד לקשר פסול למשק הגז
תא"ל (מיל') בר יוסף חשוד בקשירת קשר עם אנשי עסקים שניסו להשפיע על מקבלי ההחלטות במשק הגז להקים מתקן תשתית בעלות כפולה
- הותר לפרסום: המשנה לראש מל"ל לשעבר נחקר בחשד לקשר פסול למשק הגז
- ראש המועצה לביטחון לאומי: "ארגוני הטרור ניסו לפגוע במאגר תמר - והחטיאו"
בר יוסף חשוד בקשירת קשר עם אנשי עסקים שניסו להשפיע על מקבלי ההחלטות במשק להקים מתקן לייצוא גז נוזלי שמוצב בלב הים. מדובר במתקן תשתית נדיר. עלות ההקמה שלו מוערכת ככפולה מזה של לוויתן, כלומר 10 מיליארד דולר, עם חובת חתימה על חוזים יקרים וארוכי טווח בייצוא הגז כדי לכסות את ההשקעה הנדרשת.
בר יוסף שימש כחבר פעיל בוועדה הבין-משרדית ("ועדת צמח", על שמו של מנכ"ל משרד האנרגיה דאז שאול צמח) שישבה ב-2012 בניסיון לגבש רגולציה חדשה למשק , לרבות מכסות ייצוא לחו"ל. אבריאל היה בין אלו שהצביע בעד לייצא 53% מהגז שיש בידי ישראל, כאשר להצבעה שלו הצטרפו גם הממונה על ההגבלים לשעבר דיוויד גילה, המשנה ליועמ"ש אבי ליכט ומנכ"ל משרד האנרגיה היום (ואז סגן ראש אגף תקציבים) שאול מרידור. מסקנות הוועדה בתחום יצוא הגז התמוססו לאחר פחות משנה, כאשר ביוני 2013 אישרה ממשלת ישראל את המסקנות אבל הורידה את רף הייצוא לעד 40%.
עיון בחלק מהפרוטוקולים של הוועדה מסביר מדוע נקשר שמו של בר יוסף למשק הגז הטבעי. פרט לחברותו בוועדה, בר יוסף היה בקשרים עסקיים שונים, שחלק מהם ניסו לקדם בעזרתו לכאורה הקמת מתקן לייצוא גז נוזלי שממוקם בלב הים. הצעתו נכללה כסעיף אמורפי בהמלצות הוועדה (כלומר בסטטוס של "שווה בחינה"), אולם גם כאן הניסיון שלו לקדם הקמת מתקן תשתית שנחשב עד היום לנדיר בעולם, נבלם כלעומת שבא. למעשה, תוכנית הפיתוח הסופית של מאגר לווייתן אינה כוללת שום רמז להקמת מתקני יצוא בלב הים.
בר יוסף כיהן בעבר כיו"ר נמל חיפה אולם באוגוסט 2012 התפטר מתפקידו על רקע מחלוקות תנאי עבודה שם.