רכבת השומרון חוזרת? כץ הנחה להקים תחנת רכבת חדשה בין טירה לטייבה
שר התחבורה הורה לחברת נתיבית ישראל לקדם תכנון מפורט של תחנה שתוצב בסביבות שער אפרים ואמורה לשרת, בין היתר, את ישובי השומרון שמחוץ לקו הירוק
שר התחבורה ישראל כץ הורה לחברת נתיבי ישראל (מע"צ לשעבר) לקדם תכנון מפורט של תחנת רכבת חדשה שתוצב בין טירה לטייבה. על פי התכנון המקדמי של רכבת ישראל, הנסיעה משם למרכז תל אביב תארך כחצי שעה, כאשר הנסיעה מישובי השומרון שקרובים לשם (בתוך או מחוץ לגבולות הקו הירוק) אמורה לקחת בין 5 ל-10 דקות בלבד.
- רכבת ישראל סיימה את הרבעון ברווח נקי של כ-22 מיליון שקל וגידול של כ-16% בהיקף הנסיעות
- הפתעה ברכבת: הדירקטוריון בחר בשחר איילון לתפקיד המנכ"ל
תחנת השומרון נכללה במקור במסגרת תכנית תמ"א 54 לרישות כלל יהודה ושומרון במערכת רכבות. עד היום בוצע רק תכנון מקדמי של הנושא, כאשר בממשלת ישראל נזהרו מבנייה בפועל בתחומי הקו הירוק עד לתחילת החודש, אז הודיע שר התחבורה כץ על תכנון וביצוע ארבעה קווי רכבת חדשים , לרבות למעלה אדומים, לאזור גבעת בנימין ולגבעת זאב. בחברת נתיבי ישראל אישרו שהתכנון לתחנת הרכבת בשומרון החל.
תחנת הרכבת החדשה, צפויה לשרת לא רק את הערים סביבה אלא גם את תושבי השומרון שמגיעים כיום לאזור המרכז ברכב ואוטובוסים. התחנה תיבנה במסגרת תוואי המסילה המזרחית המתוכננת בין לוד לחדרה. מפרסומי רכבת ישראל עולה שהמסילה המזרחית היא אחת המשימות המורכבות של רכבת ישראל ומע"צ בעלות כוללת (לכל המסילה המזרחית) של כ-4 מיליארד שקל כאשר תוואי הנסיעה שלה ינוע ממזרח לכביש 6 עם חיבור למסילת העמק שנפתחה לציבור רק בחודש שעבר. במע"צ מעריכים שעלייה על הקרקע לביצוע עבודות בפועל תתקיים כבר בסוף 2018.
"אנו מחברים את כל מדינת ישראל ברשת רכבות ארצית מהצפון ועד הדרום ואני שמח שהשומרון הוא חלק מהחיבור הזה. מדובר בחיזוק מעשי וסמלי של חבל ארץ זה וחיבור ההתיישבות לשאר חלקי הארץ" טוען כץ, ומסביר שבכל תחנות הרכבת יוקמו חניונים שישרתו את כל הבאים לאזור. ההנחיה של כץ זכתה לברכת הדרך של ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן, שטוען שקרוב ל-100 אלף תושבים שם לא מגיעים כיום לאפשרות להשתמש בשירותי רכבת ישראל.