חוק בזק אושר לקריאה שנייה ושלישית, החלק המרכזי יידחה בעוד חצי שנה
אחרי שביום ראשון הוחלט לדחות את ההתחברות של HOT לתשתית של בזק ב־9 חודשים, היום הוחלט לדחות בחצי שנה נוספת את קביעת המחיר
ועדת הכלכלה אישרה היום את חוק בזק לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת יחד עם מוקש חדש ליישומו: אחרי שביום ראשון הוחלט לדחות את ההתחברות של HOT לתשתית של בזק ב־9 חודשים מרגע כניסת החוק לתוקף בינואר 2017 משום שהחברות לא הגיעו להסכמה בנוגע למחיר ש־HOT תשלם לבזק, היום הוחלט לדחות בחצי שנה נוספת את קביעת המחיר.
יו"ר הוועדה איתן כבל הסביר את הסכמתו לדחיות החוזרות ונשנות בכך ש"אני מנסה לחיות עם המציאות. יש בהסכם חורים. זה טיבם של הסכמים".
יצוין כי הוועדה תקיים הצבעה חוזרת - לבקשת ח"כ רועי פולקמן, יו"ר סיעת כולנו, שמתנגד לדחיות.
לפי ההחלטה, לבזק ו־HOT יש חצי שנה לנהל מו"מ ביניהם על המחיר שתשלם HOT. אם החברות לא יגיעו לסיכום, ביולי 2017 יחל שימוע בעניין במשרד התקשורת. לשימוע מוקצבים שלושה חודשים. שר התקשורת בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון יצטרכו לתת את הסכמתם למחיר שייקבע בשימוע. לשם כך יש להם חצי שנה שבסופה עליהם לקבוע את המחיר בתקנות.
לפי ההחלטה, HOT תוכל להתחיל להשתמש בתשתית של בזק באוקטובר 2017, אך היא תצטרך לשלם לבזק רטרואקטיבית בהתאם למחיר שייקבע בסופו של דבר.
משמעות ההחלטה היא שייתכן כי HOT תימנע מלעשות שימוש בתשתית של בזק בסופו של דבר בשל מחיר גבוה שהיא עשויה להידרש לשלם.
יו"ר ארגון העובדים של בזק שלמה כפיר הודיע ש"למחרת היום שהחוק עובר בו תהיה שביתה".
במהלך היום ניסה מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר לחסל בפועל את החוק שאמור להגביר את התחרות ולהחליש את בזק. פילבר ניסה לקדם החלטה לפיה אם לאחר המו"מ בין HOT לבזק החברות לא מצליחות להגיע להסכמות, המחיר ש־HOT תשלם יהיה כפול מזה שישלמו לה חברות התקשורת האחרות, כמו פרטנר וסלקום.
הצעתו של פילבר נותנת במידה רבה מענה לטענה של בזק לפיה המחירון שלפיו ישלמו לה פרטנר וסלקום — מחירון השוק הסיטונאי — אמור להיות רלבנטי רק לחברות שלהן אין תשתית, בעוד של־HOT יש תשתית שמעולם לא נפרסה בכל הארץ, בניגוד לתנאי הרישיון שלה.
אך בסופו של דבר ההצעה של פילבר לא הצליח לקדם את ההחלטה והוועדה לא דנה בהצעה כלל.