$
דעות

עורכי דין, אל תתפשרו על שנת ההתמחות

סטודנטים למשפטים שעומדים לפני התמחות צריכים לשאול "האם זה מקום בו אני מעוניין לפתח קריירה?", אם התשובה איננה ברורה עברו הלאה

עו"ד טל מישר 07:5730.12.16

התמחות במשרד עורכי דין היא עניין משמעותי הן עבור המתמחה שמתחיל קריירה משפטית, והן עבור המשרד שרואה במתמחים את דור העתיד. עם זאת, ולמרות שמדובר בהחלטה משמעותית מאד, תהליך הבחירה מוגבל לזמן קצר, שבו שני הצדדים נדרשים לקבל החלטה מהירה. המתמחים, שמוצפים כיום במידע ואפשרויות, לא תמיד יודעים לזקק לעצמם מה השיקולים שצריכים להכריע.

 

סטודנטים רבים תופסים את שנת ההתמחות, גם אם לא במודע, כ"שנה שצריך לעבור ולהמשיך הלאה", ובתפיסה זו הם מתפשרים מראש על הרבה פרמטרים. זו טעות. הגישה הנכונה היא לשאול – "האם זה מקום בו אני מעוניין לפתח קריירה?", אם התשובה איננה ברורה עיברו הלאה. אם המקום אינו מתאים לטווח ארוך, אז גם בטווח הקצר קשה יהיה להפיק את התועלת שבהתמחות. בהתאם לגישה זו, הבחירה תהיה מושכלת הרבה יותר ותגדיל את הסיכוי להשתלב כעו"ד במשרד בסיום ההתמחות.  

עורכי דין בטקס ההסמכה (ארכיון) עורכי דין בטקס ההסמכה (ארכיון) צילום:אלכס קולומויסקי

 

ככלל, אדם שהולך לבחור מקום עבודה, צריך לוודא שתחומי העסוק שם תואמים את תחומי העניין והכישורים האישיים שלו. נכון, לא כולם יודעים בדיוק מה הם רוצים להיות ומהן דרישות המקצוע, אך יש לשאוף לצמצם את מרחב הטעות ככל האפשר. לכן נכון לבדוק האם המשרד מקצועי בתחומיםבהם הוא עוסק ומה מעמדו. נכון לבדוק את הדירוגים בהם נמצא המשרד, ובמיוחד המחלקה הספציפית בה מגלים עניין. ישנם משרדים שנהנים ממעמד בזכות מחלקה מסוימת, אך באחרות הם בולטים פחות.

 

התמחות משמעה לימוד המקצוע, ולפיכך חשוב לבדוק את טיב יחסי העבודה במשרד, ובדגש במחלקה בה מגלים עניין. האם המתמחה יועסק בלב העבודה המשפטית ויהיה מעורב באופן מלא בהליך העבודה, או יועסק בעיקר בתחומים הפריפריאליים ובמטלות הנלוות. האם המתמחה יהיה נוכח בכל הישיבות העוסקות בתיק, פנימיות וחיצוניות,האם ייקח חלק בשיחות עם הלקוח, האם יגיע לדיונים בתיק בבתי המשפט? הדרך ללמוד היא באמצעות לקיחת חלק בכל אותן נקודות רלבנטיות.

 

לדבר עם המתמחים משנים קודמות

 

בכל המקומות מצהירים שהכל נפלא. ולכן חשוב לדבר עם המתמחים משנים קודמות. לשמוע מהם על העבודה במשרד, על טיב היחסים בין עורכי הדין המאמנים למתמחים, לנסות להבין מהם איך נראה סדר יום של מתמחה – אילו סוגי מטלות הוא מבצע וככל שהדוגמאות קונקרטיות יותר כך ניתן "לחוות" יותר את החוויה ולהבין אם היא מתאימה. הפן האישי גם הוא מאוד חשוב, נסו להביןהאם באמת האווירה במקום מאפשרת עבודה נעימה ולמידה אופטימלית. בנוסף, כדאי לשאול את הוותיקים

לגבי תנאי העבודה, המציאות לפעמים שונה מן ההצהרות הרשמיות.

 

כאמור, זו טעות לבחור התמחות בלבד, והדבר הנכון הוא לבחור את המשרד שרואים בו את המשך הקריירה המקצועית. חשוב לבחור משרד אשר מאפשר למתמחים הטובים להישאר בו כעורכי הדין, וגם כאן, צריך להסתכל מעבר לטווח הקצר.

 

שיעורי ההשתלבות במשרדים נתונים למניפולציה, יש משרדים בהם אחוזים גבוהים מתקבלים בסיום ההתמחות, אך רבים מהם פורשים או מופרשים כעבור זמן קצר. הדרך הנכונה לבדוק סיכוי השתלבות, היא לבחון כמה מהמתמחים נשארים לעבוד במשרד כעבור שנתיים ומעלה.

 

וזכרו גם את נקודת הראות של המשרד, המחפש מתמחים חושבים, יצירתיים, אחראים ובעלי דעה. חשוב יותר מהכל, מתמחים שהם קודם כל בני אדם – שיכולים לעבוד בצוות ושנעים לעבוד איתם.

 

הכותבת היא מנהלת (משותפת) של מחלקת הליטיגציה במשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', ואחראית על גיוסהמתמחים במשרד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x