$
מחפשי עבודה

מצאת החמה וממשיכים מהבית: כמה שעות באמת עובדים בהייטק?

סקר חדש של אתוסיה מגלה שמרבית ההורים ההייטקיסטים עובדים 9-10 שעות ביום. גברים אמנם עובדים יותר שעות אבל נשים רבות יותר ממשיכות לעבוד מהבית ברוב הימים

מעין מנלה 22:4921.02.17

תנאי ההעסקה האטרקטיביים, העניין והשכר הגבוה בהייטק אמנם מפתים, אך הצד השני של המטבע הוא שעות העבודה הרבות שמשקיעים עובדי התעשיות הטכנולוגיות בעבודה והזמינות הגבוהה הנדרשת מהם בכל שעות היום. סקר חדש של חברת ההשמה אתוסיה שופך אור על המחיר שמשלמים הורים הייטקיסטים ועל הדרך שבה הם מנסים או מצליחים לשלב קריירה עם חיי משפחה.

לפי הסקר, 99% מהאבות עובדים למעלה מ-9 שעות ביום כאשר רובם הגדול (83%) נמצאים בעבודה בין 9 ל-10 שעות בכל יום. לעומת זאת, כרבע מהאמהות עובדות 8 שעות ביום ורק שליש עובדות 10 שעות ומעלה. 8% מהגברים ו-3% מהנשים עובדים 11 שעות ביום ו-8% מהגברים ו-5% מהנשים נמצאים במשרד 12 שעות ביום. התדמית התובענית של ענף ההייטק נכונה אומר אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה, כאשר מרבית ההייטקיסטים עובדים 11-12 שעות ביום, עם זאת הסקר בדק את שעות העבודה של הורים בהייטק ולכן מספר שעות העבודה פחות גבוה. "כשמדובר בהורות יש התמתנות בשעות העבודה שקשורה הן לחתך הגיל וגם לאחריות המשפחתית", הוא אומר. לגבי שעות העבודה הרבות שמתוארות לעתים כמלכודת דבש אומר סולומון כי "התגמול הכספי הוא מספיק גבוה כדי לפצות על הסבל שכולם מדברים עליו. אם היו מבקשים מעובדים לעבוד 12 שעות ביום ומשלמים להם 15 אלף שקל אז אני מסכים שזו מלכודת דבר, אבל זה לא המצב. אנשי ההייטק עובדים 12 שעות ביום ומקבלים 25 אלף שקל".

 מקור: אתוסיה

 

אחד הטיעונים בהם משתמשים פעמים רבות להסביר את פערי השכר בין נשים לגברים, שבמקצועות הטכנולוגיה מגיעים לכ-20% לטובת הגברים, הוא שנשים פשוט עובדות פחות שעות ולכן מרוויחות פחות. עם זאת, נתון מעניין שעולה מהסקר מראה כי נשים אמנם נמצאות פחות זמן במשרד, אך לעומת הגברים הן ממשיכות יותר לעבוד מהבית. בעוד ש-34% מהאבות הצהירו כי אינם עובדים מהבית כלל הרי שרק 12% מהאמהות השיבו כי הן אף פעם לא ממשיכות לעבוד מהבית. 67% מהאמהות עובדות מהבית שלוש פעמים בשבוע ועבור 21% נוספים העבודה אינה נגמרת כשהן מגיעות הבייתה ארבע פעמים בשבוע. בהשוואה, 49% מהאבות ממשיכים לעבוד מהבית שלוש פעמים בשבוע ו-17% ארבע פעמים בשבוע.

 

 מקור: אתוסיה

 

"היינו בטוחים שאמהות עובדות פחות אבל זה ממש לא נכון. מה שהן עושות זה פשוט לשנות את מבנה שעות העבודה שלהן ולעבוד מהבית. לא מדובר בנשים בודדות אלא באחוזים מאוד גבוהים וזה מאוד הפתיע אותנו. מה שקרה זה שנוצרה התאמה של אמהות לשוק העבודה", אומר סולומון. "אמהות בהייטק לא ממש עובדות בחלקיות משרה או 'משרת אם'. מי שרוצה להיות בהייטק ולהקים משפחה תעבוד משרה מלאה ותשלים שעות מהבית. הן משכיבות את הילדים לישון ופותחות את הלפטופ".

 

הורים עובדים מעט פחות שעות, אך התדמית התובענית של ההייטק נכונה הורים עובדים מעט פחות שעות, אך התדמית התובענית של ההייטק נכונה צילום: שאטרסטוק

 

כאשר כבר מגיעים לבילוי עם המשפחה שליש מהאבות מקדישים בין שעה אחת לחמש במהלך השבוע למשפחה, 45% מהם מבלים עם המשפחה בין 6 ל-11 שעות בשבוע ו-21% מצליחים לבלות בין 12 ל-17 שעות עם משפחתם בימים ראשון עד חמישי. אצל האמהות התמונה מעט שונה כאשר 43% מהן מבלות בין 12 ל-17 שעות שבועיות עם המשפחה, 28% בין 6 ל-11 שעות ו-18% בין שעה לחמש שעות בשבוע.

 

 

המחיר שמשלמים עובדי ההייטק בחייהם הפרטיים נראה בבהירות כאשר פורטים את הנתונים לימים ומגלים ש-78% מהאבות ו-46% מהאמהות מבלים כשעתיים או פחות עם המשפחה בכל יום.

 

אגב, גברים מנצלים את הזמן החופשי שלהם יותר לעצמם כאשר 34% מהם מצליחים להקדיש בין שלוש לשש שעות בכל שבוע לתחביבים. זאת לעומת 17% מהנשים שמקדישות מספר שעות דומה לתחביבים. כמעט 40% מהאמהות ההייטקיסטיות לא מקדישות כלל זמן לתחביבים במהלך השבוע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x