החוב של פישמן לבנק אגוד: 10% מההון העצמי - 266 מיליון שקל
החוב להפועלים עומד על 1.9 מיליארד שקל, אך סכום זה מהווה רק כ־5.3% מההון העצמי של הבנק
- המנהל המיוחד לנכסי פישמן מבקש מביהמ"ש להכריז עליו פושט רגל
- בנק ישראל מכין הוראה חדשה בנושא הסדרי חוב
- פרשת פישמן: עבור הבנקים ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה
לשם השוואה, פישמן חייב לבנק הפועלים 1.9 מיליארד שקל, אך סכום זה מהווה רק כ־5.3% מההון העצמי של הבנק. לבנק לאומי ולבנק לאומי באנגליה חייבים פישמן ובני משפחתו 947 מיליון שקל, המהווים כ־3% מההון העצמי של הבנקים. החוב לבנקים דיסקונט ומרכנתיל מגיע ל־321 מיליון שקל, רק כ־2.1% מההון העצמי שלהם. במקרה של מזרחי טפחות, פישמן חייב לבנק 230 מיליון שקל, כ־1.8% מההון העצמי של הבנק.
אחוז החשיפה ביחס להון העצמי של כל בנק משקף חשיפה ברוטו לפני ההכרה בהפסדים בדוחות, שכבר בוצעה. שיעור החשיפה נועד רק לספק באופן השוואתי את היקף החשיפה היחסי של כל בנק שהלווה כספים לפישמן.
בבנקים השונים כבר הפרישו לפני כמה שנים הוצאות הפסדי אשראי על החשיפות שלהם לחוב של פישמן. לכן ההפסד שספגו כבר מגולם בדו"חותיהם ולא ישפיע על דו"חות כספיים עתידיים שיפרסמו.
עם זאת, הבנקים צפויים לקבל בחזרה חלק מהחובות בהתאם להחלטת בית המשפט אם לקבל את הסדר החוב או להכריז על פישמן כפושט רגל. על כן הבנקים ככל הנראה יקבלו הכנסה כלשהי מגביית החובות שנמחקו בעבר.
אגוד הוא אחד הבנקים הקטנים ביותר בישראל. נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה היתה לבנק יתרת תיק אשראי בהיקף של 23.5 מיליארד שקל. למרות שיעור החשיפה הגבוה של אגוד לחובות של פישמן הדבר אינו מהווה בעיה מבחינת ההון שעל הבנק להחזיק, שכן קיים לו הון עודף על הנדרש. נכון לסוף חודש מרץ יחס הלימות ההון של הבנק הוא 9.93% - גבוה מיחס של 9.34% שבנק ישראל דורש מהבנק.