הלמ"ס: מדד מאי עלה ב-0.4% - בהתאם לצפי
הצפי כעת הוא לסיום השנה עם אינפלציה הנמוכה מ-1%; מחירי הדירות עלו ב-0.5% בחודשים מרץ-אפריל, זאת לאחר עלייה של 0.4% בחודשיים שקדמו להם; אולם בלמ"ס אומרים כי הנתון מבוסס על מספר עסקאות קטן יחסית בשל חג הפסח; בשיעור שנתי מדובר בעלייה של 4.4%
מדד מאי עלה ב-0.4%, בהתאם לצפי בשוק ההון, כך נמסר הערב (ה') מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
- הקיפאון ברכישת דירות הוביל לירידה קלה בריבית המשכנתאות
- בנק ישראל הותיר גם ביוני את הריבית על 0.1%: "התמתנות בביקוש לדירות"
- המפקחת על הבנקים: "אתם לא מתמקחים מספיק על הריבית"
מתחילת השנה מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.7% וב-12 החודשים האחרונים רשם עלייה של 0.8%. זו אמנם נראה כמו חזרה איטית של האינפלציה לתוך הטווח הרצוי של 1%-3%, אך הציפיות הן עדיין לסיום השנה הנוכחית עם אינפלציה נמוכה מ-1%, כאשר חזרה לטווח תהיה רק בשנה הבאה. החזרה לתוך הטווח, או יותר נכון צפי מבוסס לחזרה לאמצע הטווח, כלומר אינפלציה של כ-2% בשנה, היא התנאי שהגדיר בנק ישראל להעלאה של הריבית במשק.
על פי הלמ"ס, התייקרות משמעותית נרשמה בעיקר בסעיף ההלבשה (10.9%) וירקות ופירות (1.6%). ירידות מחירים נרשמו בסעיף התקשורת (0.6%).
מדד מחירי הדירות, המתפרסם בנפרד ממדד המחירים לצרכן, עלה ב-0.5% בחודשים מרץ-אפריל, אך בלמ"ס אומרים כי הנתון מבוסס על מספר עסקאות קטן יחסית בשל חג הפסח. בלמ"ס עדכנו גם את הנתונים של מדד מחירי הדיור בפברואר-מרץ מירידה של 0.5% לעלייה של 0.4%, כך שמתחילת השנה מדובר על עלייה של 0.9% במדד מחירי הדירות. בשיעור שנתי נרשמה עלייה של 4.4% בחודשים מרץ-אפריל.
לפי נתונים שמפרסם הלמ"ס לאחרונה, חלה ירידה במכירת הדירות, ובשוק הנדל"ן שורר למעשה קיפאון. לפי נתונים שפורסמו השבוע, חלה ירידה של צניחה של 15% בביקוש לדירות בחודשים פברואר-אפריל.