הכנסת אישרה: העלאת גיל הפרישה לנשים תידחה לפברואר 2018
הצעת החוק עצרה את ההעלאה האוטומטית של גיל הפרישה לנשים עד לגיל 64 בכמה פעימות; זאת הפעם השנייה שהכנסת דוחה את העלאת גיל הפרישה לנשים
- "האוצר מורח מציאת פתרון להעלאת גיל פרישה לנשים"
- סוכם בוועדת הכספים: העלאת גיל הפרישה לנשים תידחה לתחילת 2018
- שר הרווחה חיים כץ: "צריך להצמיד את קצבאות הזקנה לשכר הח"כים"
האוצר מבקש להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-64. הדחיות החוזרות נובעות מחוסר היכולת של ועדת הכספים והאוצר להגיע להסכמות על פתרונות לנשים שעובדות במקצועות שוחקים או כאלו שנפלטות ממעגל העבודה לפני גיל 62, ויוותרו עוד שנתיים ללא פרנסה. הדחייה באה בעקבות הימנעותו של שר האוצר, משה כחלון, מהבעת עמדה ברורה בנושא ולאחר שלא הגיש לוועדת הכספים את המלצתו בעניין, כפי שמתחייב בחוק.
את הצעת החוק הגישו חברות הכנסת מרב מיכאלי (המחנה הציוני), זהבה גלאון (מרצ) ואורלי לוי-אבקסיס והן קודמו בתמיכה מסיבית של יו"ר ועדת הכספים משה גפני (יהדות התורה). בדיונים בוועדת כספים טענו חבריה ש"השר כחלון מסתתר מאחורי פקידי האוצר על-מנת שלא ידבק בו עניין העלאת גיל הפרישה". בפועל סביר להניח שכפי ששר האוצר לא הגיש המלצות בסיבוב הנוכחי הוא ימנע מכך גם בסיבוב הבא ויהיה צורך בדחיה נוספת. לבקשת ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני), נקבע בנוסח הצעת החוק, "שאם שר האוצר לא ייתן המלצה ועקב כך הוועדה לא תכריע, גיל הפרישה לנשים יישאר על גיל 62".
ח"כ מיכאלי אמרה: "היתה תחושה שהאוצר מנסה להעלות את גיל הפרישה לנשים בגניבה. החוק שהעברנו היום מוודא שזה לא יקרה. גיל הפרישה צריך לעלות באופן שמיטיב עם הציבור, לא באופן שפוגע בחלקים המוחלשות ביותר שלו".
ח"כ לוי-אבקסיס אמרה: "החוק נותן ודאות לנשים שעתידן היה עד כה בסימן שאלה, ומאפשר לנו לקבל החלטות נכונות וטובות יותר עבור הנשים המוחלשות במשק. היום הבהרנו לשר האוצר ולממשלה בכלל – גם להתחמק מהחלטה זה להחליט. ולא נאפשר התחמקות". לדבריה, "יבוא המשרד, יציג סעדים ופתרונות, ויחד נקדם צעדים שיסייעו לדור העתיד מחד, ולא יקריבו את הפורשות בהווה לחיי מצוקה ודלות מאידך."