הטיפ החשוב ביותר של מנכ"ל אתר ההשמה גלאסדור למחפשי עבודה
האיש שעומד בראש אחד מאתרי חיפוש העבודה הגדולים בעולם מציע שלפני שאתם מגיעים לראיון עבודה תעשו דבר אחד שיגרום לכם לבלוט על פני המועמדים האחרים
מנכ"ל חברת גלאסדור (Glassdoor), אחד מאתרי ההשמה הצומחים בעולם, מציע למחפשי העבודה טיפ אחד, שלדעתו הוא החשוב ביותר: עשו שיעורי בית.
"ברמת המאקרו הדבר הכי חשוב שתוכלו לעשות כשאתם מחפשים עבודה זה למצוא את המידע הנכון", אמר רוברט הומאן לביזניס אינסיידר.
- "כי לא מצאתי עבודה אחרת" - התשובות הגרועות ביותר לשאלות נפוצות בראיון עבודה
- מחפשים עובדים? אלה הטיפוסים שלא כדאי להעסיק
- איך להתחמק באלגנטיות משאלה מביכה במקום העבודה
"קבלו את המידע הנכון, הבינו את החברה שבה אתם מתראיינים. ודאו שהחברה היא מה שאתם חושבים ושהיא מתאימה לכם מבחינת תרבות אירגונית, הצהרת הכוונות, החזון והאתיקה.
לאחר מכן הקפידו להבין את החברה – הסוגיות, הבעיות והאתגרים שלה. שוחחו עליהם בראיון העבודה. כשמישהו מגיע מוכן לאחר שעשה שיעורי בית, זה מאד בולט".
אי אפשר להפריז בחשיבות של הכנה לקראת ראיון עבודה. לא מדובר רק בהכנת תשובות לשאלות נפוצות אלא בעיקר במחקר על החברה שבה אתם עומדים להתראיין ואפילו על האנשים שאתם עומדים לפגוש. איך עורכים מחקר על מקום עבודה פוטנציאלי לפני ראיון? באתה "המיוז" פרסמו כמה טיפים:
1. הכירו את החוזקות של החברה
הדרך הטובה ביותר לשכנע את המראיין שלכם כי אתם מכירים את החברה היטב היא להיות מסוגלים לבטא מה מייחד אותה לעומת המתחרים. החדשות הטובות? חברות לרוב מגלות את התשובה לשאלה זו באתר האינטרנט שלהן.
אחת הדרכים של חברות לספר כיצד הן בולטות בשוק היא באמצעות המטרות או הערכים שלהן אשר מוצגים בדרך כלל באופן בולט בסעיף "אודותנו" בדף החברה. קראו את הסעיף בעיון כדי ללמוד במה שונה הארגון בו אתם מעוניינים. לדוגמא, אם אתם מתראיינים בסוכנות שיווק שמתפארת ב"מחויבות לשירות הלקוחות", ככל הנראה שגם המתחרים שלה מתפארים באותו הערך בדיוק. עם זאת, אם אחד מערכי הליבה של החברה הוא 'קיימות', זה עשוי לעזור לכם בראיון העבודה.
סקרו את הערכים יחד עם כל הדברים הבסיסיים האחרים שאתם צריכים לדעת לפני הראיון, כמו גודל החברה, מיקום, וההיסטוריה של החברה. הימנעו מלשאול שאלות שאת התשובה להן הייתם יכולים לגלות בקלות על ידי בחינת אתר החברה.
2. בידקו את האיתנות הפיננסית
בזמן שאתם נמצאים באתר החברה הכנסו ללשונית "קשרי משקיעים". אם מדובר בחברה ציבורית יכול להיות שתצליחו אף להקשיב לשיחת ועידה רבעונית ובכל מקרה תוכלו לקרוא את הדו"ח השנתי של החברה.
שיחות ודוחות אלה מכסים מגוון נושאים (שלעיתים קרובות קשה למצוא בדרך אחרת), כולל מוצרים חדשים, סיכונים והאם ההכנסות גדלות או יציבות. אם אתם מתראיינים בחברה קטנה או סטארט-אפ, בידקו את הסיקור התקשורתי של החברה, התמקדו במינויים חדשים, סבבי מימון או רכישות.
ברגע שיש לכם את המידע הזה, תוכלו לגבש תובנות על כיוון החברה בעתיד ולגבות אותן בעובדות, דרך טובה להרשים בראיון עבודה.
3. התרשמו מהאינטראקציה בחברה
במהלך תהליך הקבלה לעבודה המראיינים שלכם קרוב לוודאי עשו עליכם חיפוש בגוגל ובדקו את הפרופילים שלכם ברשתות חברתיות. אמצו את הגישה ובדקו כל מה שאתם יכולים בגוגל וברשתות החברתיות, קראו את הבלוג של החברה, וכנסו לדף שלה בלינקדאין.
בלינקדאין בידקו איזה סוג עדכונים החברה מפרסמת, האם יש הצהרות על אירועי חברה או דברי שבח לצוות מכירות שעקף את היעדים? בזמן שאתם בלינקדאין בידקו את הפרופילים של האנשים שיראיינו אתכם, תוכלו לדלות פרטי מידע חשובים על האנשים שאיתם תיפגשו.
בדפי החברה בפייסבוק ובטוויטר תוכלו להתרשם מהטון - האם הוא מקצועי או בלתי-פורמאלי? האם מגיבים לתלונות? תוכלו להשתמש במהלך הראיון בדוגמאות מתוך הרשתות החברתיות.
4. למדו על התרבות הארגונית
ייתכן שתוכלו ללקט קצת מידע על התרבות הארגונית באמצעות הבלוג של החברה וחשבונות המדיה חברתית, אבל כדי באמת להשיג מידע אמין, כדאי לנסות לחפש במקורות חיצוניים. אתרים כמו גלאסדור למשל, מספקים מידע על מעסיקים בינלאומיים שפעילים גם בישראל.
יתרה מכך, תוכלו לנסות למצוא עובדים לשעבר או עובדים נוכחיים באמצעות הרשתות החברתיות או מכרים שלכם ולנסות להבין מהם יותר על התרבות הארגונית.
5. קראו על השוק ועל המתחרים
אחרי שתדעו כל מה שאפשר על החברה שבה אתם מתראיינים, חשוב שתכירו גם את השוק שבוא היא פועלת. מיהם המתחרים הבולטים שלה, מהם האתגרים איתם היא מתמודדת. אחד הדברים המרשימים ביותר שאפשר לעשות בראיון העבודה הוא להראות שאתם מבינים את השוק ואת הצרכים העסקיים של החברה ואולי אף להציע פתרונות הקשורים לתחום העיסוק שלכם.